Annons

Annons

krönika

Mathilda Svensson
Kurirens chefredaktör: Nu förändrar vi våra utgivningsdagar – berätta vad du tycker

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Mathilda Svensson, chefredaktör.

Annons

I dag är första dagen med Söderhamns-Kurirens nya utgivningsdagar. Från och nu kommer tidningen, både papperstidningen och e-tidningen, ut måndag, onsdag och fredag. Det betyder alltså att det inte kommer någon lördagstidning imorgon, men du hittar som vanligt alla våra nyheter på vår sajt och i vår app helahalsingland.se.

Nytt för nu är också att vi gjort en del förändringar i tidningens utseende, vilket framförallt märks på förstasidan. När det gäller innehållet har vi flyttat en stor del av materialet som funnits på tisdagar, torsdagar och lördagar till andra dagar. Knep och knåp-sidorna och tv-tablåerna är två sådana saker. Vi har också fler sportsidor, och fler familjesidor, och vi har försökt tänka på allt men hör gärna av dig om du saknar något.

Jag förstår att de nya utgivningsdagarna blir en omställning, för många en förändring som man inte vill ha. Men det är en anpassning efter våra förutsättningar. Färre läser papperstidningen, fler läser oss digitalt och kostnaderna för tryck och distribution är höga.

Annons

Annons

Genom att minska kostnaden för just tryck och distribution kan vi prioritera innehållet ännu mer. Vi behöver lägga vårt största fokus på att göra lokaljournalistik och det behöver vi kunna satsa på långsiktigt. Till exempel genom att göra fler granskningar och mer fördjupande journalistik. Vi vill komma ännu närmare dig som bor här.

Bild: Markus Norin

Jag hoppas att du som läsare vill ge oss chansen att visa det även när tidningarna blir färre. Vi vill göra ännu bättre nyheter – och hoppas att du också ska tycka att det blir så.

Varje måndag, onsdag och fredag ska vi göra en riktigt genomarbetad och intressant lokaltidning, oavsett om du läser Kuriren som papperstidning eller e-tidning. För dig som läser e-tidningen så kommer den även fortsatt också på söndagar. Men alla dagar i veckan fortsätter vi, precis som idag, att publicera nyheter på vår sajt och i vår app.

Annons

Annons

Har du frågor om de nya utgivningsdagarna eller tips på vad du vill se i tidningen? Ring gärna mig, på 0270-740 62 eller mejla på mathilda.svensson@helahalsingland.se.

Du kan också träffa oss på stan idag, vi finns på gågatan mellan klockan 12 och 13 för att berätta mer om nya Kuriren.

Har du specifika frågor om just din prenumeration kan du i stället kontakta kundservice, på 010-709 79 00 eller genom att gå in på helahalsingland.se och klicka på Kundservice längst upp till höger på sidan.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy