Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: PRO Järvsös Musikcafé i Lörstrands Bygdegård

Detta är en läsartext.

Lennart Mårtensson, Offerberg, Roger Svärd, Vallsta by och Bälg-Anders från Arbrå underhöll på Lörstrands bygdegård.

Annons

En regnig och mulen dag bjöd Järvsö PRO in medlemmar och allmänhet till en värmande eftermiddag i sångens och musikens tecken. Caféet inleddes med att ordförande Kurt Johansson hälsade alla hjärtligt välkomna.

Sedan hälsades tre grabbar söderifrån, som dessutom hade med sig gitarr och dragspel. Det var Lennart Mårtensson, Offerberg, Roger Svärd, Vallsta by och Bälg-Anders från Arbrå.

Vi fick njuta av många vackra sånger, härliga gammeldanslåtar och nästan tjusig allsång där alla kunde delta. Många röster hördes, och det klappades och fotstampades taktfast. Vilken härlig stämning det blev!

Efter knappt en timmes underhållning bjöds alla till kaffepaus med jättegoda smörgåsar från Frendo i Järvsö samt en massa mazariner. Då utbröt ett allmänt pratande med bordsgrannarna.

Som vanligt var borden dukade så fint i höstens färger. Borden stod med vederbörlig lucka, allt för att göra rätt i dessa coronatider. Vid entrén och inne i lokalen fanns även handsprit att använda.

Annons

Efter fikat fortsatte våra musikanter med flera låtar. Vi fick bland annat höra Njutångersvalsen, Evig vår, Trolleboschottis och Jämtgubben. Några av allsångerna var Så länge skutan kan gå, Gunnar Vägman, Det är hit man kommer när man kommer hem och Han är min sång och min glädje. Som avslutning blev det Knäna böj, med härliga och upplyftande rörelser till!

Annons

Efter denna musikaliska urladdning tackade ordföranden alla som deltagit denna dag. Speciellt då de duktiga musikanterna, som ju höjde stämningen till topp.

Han informerade också om kommande aktiviteter i föreningen:

Demonstration på Riotorget i Ljusdal 1 oktober kl 13 -14 angående. pensionärers rättigheter. Om skjuts behövs: Ring styrelsen.

Annons

Höst- och årsmöte 2 november kl. 14.00.

Julmarknad-loppis: Det är ovisst om vi klarar av att hålla den i år. Besked kommer senare.

Lilla julafton med julbord eller -tallrik siktar vi på att hålla som planerat 8 december.

Men tänk vad ni som inte deltog i denna eftermiddag gick miste om! Vi fick höra stämningsfull sång med fint komp på gitarr och dragspel, samt smaskig förtäring. Förhoppningsvis kommer ännu fler medlemmar till våra trevliga sammankomster framöver!

Annons

Vid pennan Aina Bäckström, foto Kurt Johansson

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy