Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: Invigning av ny kulturstig i Alfta

Vid en ceremoni söndagen den 26 september invigdes den andra delen av Alfta kulturstig. Den består av 41 skyltar med foton och text, som beskriver befintliga eller rivna byggnader av historiskt värde, i de centrala delarna av Alfta.

Detta är en läsartext.

Arbetsgruppen tackas och kulturstigen invigs. Fotograf: Bodil Kvick

Annons

Den första kulturstigen har funnits i tre år och berättar om byggnationen i västra Alfta. Det går även att lyssna till berättelserna som finns inlästa.

Kyrkoherde Lena Wängmark höll ett invigningstal där hon poängterade kulturvärdet av denna dokumentation och att det är både kul och tur att den finns.

Bosse Kvick berättar livfullt om banvaktsstugan där hans far växte upp med 13 syskon i ett rum och kök. Fotograf: Bodil Kvick

Annons

Hembygdsföreningens ordförande Gun-Marie Svessar tackade Ingrid Björklund, Birgitta Wannberg, Bosse Kvick och framför allt den allvetande Jan-Olov Eriksson, som med sin stora kunskap om Alftas historia och dess byggnader har gjort detta projekt möjligt.

Annons

En eloge även till Ovanåkers kommun, som varit behjälplig med att sätta skyltarna på plats. Sedan förklarade Gun-Marie Svessar kulturstigen invigd och två band knöts ihop. De symboliserar att de två kulturstigarna nu på sätt och vis blir en och hör ihop.

Bodil Kvick

Här klipps inga band, tvärtom de knyts ihop. Fotograf: Bodil Kvick

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy