Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Delsbo

Insändare
REPLIK: Personalen gör ett fantastiskt jobb inom äldreomsorgen

Anita Fredriksson i Delsbo svarar på insändaren Öppet brev från äldreomsorgspersonal i Dellenbygden.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Låt oss hoppas att denna situation kan lösas i samförstånd mellan kommun och arbetstagare, skriver insändaren (genrebild).

Annons

Det är med stor medkänsla och ledsnad jag läser insändaren från Dellenbygden och vill uttrycka min bild av situationen inom äldreomsorgen.

INSÄNDARE: Öppet brev från äldreomsorgspersonal i Dellenbygden

Jag är "kund" hos hemtjänsten i Delsbo sedan 2019. Dessa tjejer och killar utför ett fantastiskt jobb och gör allt för att se till att kunderna får den omsorg och service vi behöver för att tillförsäkras en god livssituation. Att jobbet alltid utförs med ett glatt humör, effektivitet och humor ger den lilla guldkanten i vardagen

Annons

Annons

I början av sommaren såg vi alla en ljusning på pandemifronten. Personal som själva riskerade att bli smittade, jobbade med munskydd och skyddsglas och hade ett ståndigt schemapussel för att täcka upp för kollegor som blev sjuka, de gjorde en otrolig insats med stor energi och med verksamhetens bästa, som ledstjärna.

Under försommaren gav personal uttryck för nedstämdhet och resignation med anledning av de nya "hälsoscheman" som skulle genomföras i kommunen. De var professionella med att kunderna inte skulle påverkas av vad som påverkade dem. Flera personal valde att gå i pension tidigare, några uttryckte att de gillat sitt jobb under många år, men nu sökte nya jobb. Några har utbildat sig till undersköterskor på fritiden, parallellt med jobbet, för att höja sin kompetens men också för att kravet för att jobba inom äldreomsorg är undersköterskeutbildning.

Energi, arbetsglädje och viljan att jobba med människor är viktiga grundstenar inom omsorgsarbete. Inflytande, delaktighet, trivsel, uppmuntran i vardagen skapar en god arbetsmiljö. Kunderna är helt beroende av en god arbetsmiljö för personalen, som främjar kvaliteten på omsorg och service. Låt oss hoppas att denna situation kan lösas i samförstånd mellan kommun och arbetstagare. Jag vill behålla den fina omsorg och service med duktig personal vi har inom äldreomsorgen.

Anita Fredriksson, Delsbo

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy