Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: Besök hos fiskare och på restaurang

Detta är en läsartext.

Dennis Westerlund visar sillrensningsmaskinen.

Annons

Vi är en samling äldre söderhamnare som träffas onsdagar och diskuterar samhällsfrågor samt gör besök hos diverse företag i vår kommun. Vi bjuder in företagare och ledande personer i vårt samhälle för att ventilera aktuella frågor som intresserar oss som kommun invånare. Detta har denna grupp gjort i över 30 år, i studiecirkelform under ABF:s vingar.

Onsdagen den 8 september besökte vi en av de få kvarvarande fiskarna i vårt län, Dennis Westerlund i Skärså och beundrade hans sillrensningsmaskin, samt fick höra en del av arbete med fisket och förädlingen av fisket.

Mats Gunnarsson berättar om Skärså

Annons

Annons

Därefter gästade vi restaurangen Albertina och dess ägare Mats Gunnarsson som berättade mycket om Skärsås intressanta historia. Om fiskarna, fiskerifabriken och människorna som en gång i tiden levde och verkade i bygden. Mats berättade även om sitt arbete med att starta och driva resturang Albertina under åren. Nu har den nya generationen, Mats dotter, övertagit ledningen av Albertina.

Enar Granqvist

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy