Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
INSÄNDARE: Åkte 30 mil i bil i onödan

Är det rättvist att mista sin läkartid om man, efter 30 mils resa tur och retur, missar tiden med tio minuter? Region Gävleborg svarar signaturen "Tilltufsad gävleborgare".

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är inte alltid lätt att hitta på Gävle sjukhus.

Bild: Björn Hanerus

Annons

Vi är ett äldre par, 90 och 86 i år, och bosatta i Edsbyn sedan några år. .Att klara sig själva och vårt boende utan hjälp har hittills gått bra, men när det gäller sjukvård är vi beroende av en fungerande service.

När min hustru fick en otrevlig hudåkomma som inte ville läka vände vi oss till vår vårdcentral. Som vanligt sköttes det bra, man fotograferade och tog prover och hänvisade ärendet till Gävle. Efter en lång väntan kom så en kallelse från Hudkliniken där.

Annons

Annons

Vi satte oss i vår bil och åkte dit. Med kallelsen följde en enkel skiss över hur man skulle hitta till kliniken. Det verkade enkelt, men det var det inte när man kom med bil. Vi måste be om hjälp, det tog lite tid och min hustru kom tio minuter för sent.

Väl där fick hon direkt höra att hon strukits från listan, att det bara var att vända och åka hem igen och vänta på en ny tid. Inga protester hjälpte, man var helt ointresserad av att lyssna och det förhållandet att hon åkt 15 mil och hade ytterligare 15 mil hem mötte inte något gehör.

Så här får det naturligtvis inte gå till. Ingen ersättning för egen bil skulle utgå heller, eftersom hon inte träffat någon läkare.

Tilltufsad gävleborgare             

Svar direkt: Jag vill börja med att be om ursäkt för det inträffade. Självklart ska vi inom Region Gävleborg tillmötesgå en sådan situation som ni hamnade i. Det finns ingen ursäkt för att besöket avbokades och det bemötande ni fick. Hör av er till hudkliniken så att åtminstone bilersättning betalas ut.

Med vänlig hälsning,

Annika Hillgren Mattsson, verksamhetschef, specialmedicin, Region Gävleborg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy