Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bollnäs

Insändare
KORT SAGT: Ingen gynmottagning i Bollnäs?

Insändarskribenten Margareta Bochenski frågar varför det inte finns någon gynekologimottagning i Bollnäs. Hon får svar direkt från Region Gävleborg.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lättare gynekologiska besvär handläggs på hälsocentralen och specialiserad gynekologisk vård finns i Gävle och Hudiksvall, enligt Region Gävleborg.

Bild: Arkivbild, Helene Skoglund

Annons

Har vi ingen gynmottagning i Bollnäs! Hur kan det vara möjligt år 2021? Var finns gynmottagningen för oss kvinnor som inte är gravida, men vill göra en undersökning och cellprovtagning?

Margareta Bochenski

SVAR DIREKT: Region Gävleborg kallar alla kvinnor som är 23-64 år till cellprov inom ramen för screening för livmodertappscancer och detta görs på barnmorskemottagningen i Bollnäs. Gynekologiska hälsokontroller om man inte har några besvär utförs inte längre, då det saknas medicinskt värde. Lättare gynekologiska besvär handläggs på hälsocentralen och specialiserad gynekologisk vård finns i Gävle och Hudiksvall.

Johanna Belachew, verksamhetschef kvinnosjukvården

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy