Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Svårt rekrytera lärare enligt Röjd – Michelson svarar

Fredrik Röjd (LB) är kritisk till den nedskärning av lärare som gjorts i Ljusdals kommun. Stina Michelson (S) svarar att något måste göras om situationen i skolan ska kunna förändras.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fredrik Röjd och Stina Michelson.

Bild: Arkivbild

Annons

Jag kan förstå att det är svårt att hänga med i alla turerna inom dagens svenska skolväsende, och då framför allt här i Ljusdals kommun, och därför känner jag mig manad att förklara vad som händer i kommunen just nu.

Den 14 september rapporterade SR P4 Gävleborg det vi läst om i LjP redan för sisådär ett år sedan: de styrande inom S och MP med stöd av bland annat C försöker öka antalet utbildade lärare genom att säga upp ett stort antal medarbetare. De som sagts upp är obehöriga lärare, elevassistenter och liknande befattningar.

Stina Michelson (S) som är halvtidsarvoderad (läs: avlönad) ordförande menar att nämndens mål är att anställa fler utbildade lärare.

Ja, målet i sig är ju bra, men kommer det att lyckas?

Låt oss analysera läget: de uppåt 80 personer som sparkats har utfört ett omfattande arbete – allt från att lösa konflikter mellan elever på raster och att hjälpa till med pedagogiska hjälpmedel, etc.

Annons

Allt detta arbete kommer nu att: 1) inte utföras, vilket drabbar eleverna på många sätt, eller 2) behöva utföras av de som faktiskt arbetar kvar.

Annons

Om alternativ 1) blir verklighet så kommer det att påverka skolresultaten. Om alternativ 2) blir verklighet blir det mindre attraktivt att söka lärartjänst i kommunen.

Det har redan innan denna nedskärning varit svårt att rekrytera lärare. Fast Stina Michelson (S) verkar tro att det blir lättare. Vad tror ni?

Fredrik Röjd, Ljusdalsbygdens Parti

Svar direkt:

Vårt viktigaste uppdrag är att alla elever ska gå ut grundskolan med godkända betyg, det gynnar precis alla i ett samhälle men framförallt den enskilde eleven som lyckas med skolan och har riktigt bra förutsättningar att lyckas med vad de vill göra resten av livet.

I Ljusdals kommun har vi en historia med mindre bra resultat och då kan vi ju rimligtvis inte fortsätta arbeta på samma sätt som vi alltid gjort, det krävdes ett förändrat arbetssätt och det har ju som bekant inletts och implementerats under år 2020/2021.

Sedan är de allra flesta medvetna om att en förändring inte alltid är busenkel att genomföra och att det framförallt tar tid.

Självklart kommer det fortsättningsvis att lösas konflikter på raster och hjälpas till med pedagogiska hjälpmedel, vad tror du om vår personal egentligen Fredrik?

Annons

Rektorerna varken får, vill eller kan tillsvidareanställa personer utan rätt kompetens i sina verksamheter, det säger skollagen och det trodde ju jag att du hade koll på.

Däremot kan de anställa till exempel obehöriga lärare eller assistenter tillfälligt om de anser att det behövs. De flesta du beskriver som har ”fått sparken” hade tillfälliga anställningar som inte förnyades eller inte rätt kompetens för just den verksamheten och många har blivit erbjudna omplacering men det spelar mindre roll för det är ju alltid en personlig tragedi att förlorat sitt arbete oavsett vad man varit anställd som.

Annons

Jag skulle aldrig i min vildaste fantasi försöka peta i rektorernas ansvarsområde som bland annat är att anställa personal utefter timplan, budget och en hel massa andra indikatorer, men där har vi visst skilda uppfattningar tyvärr. Jag anser nämligen att rektor i sin profession är helt klart bäst på att avgöra vilka kompetenser de behöver i just sin verksamhet, inte vi politiker varken jag eller du Fredrik.

Stina Michelson (S), ordförande utbildningsnämnden

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy