Annons

Annons

Familjen Simsek hotas av utvisning

Insändare
INSÄNDARE: Utvisningen är en svart dag i Vallstas historia

Insändarskribenten Ingvar Persson, tillika utvisade familjen Simseks talesperson, beskriver utvisningen som en svart dag för samhället Vallsta.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Anton Swärdhagen

Annons

Den mycket omtyckta familjen Simsek i Vallsta har nu tvingats återvända till Turkiet.

Efter en nästan två år lång kamp hämtades familjen av gränspolisen på onsdagsförmiddagen. Det behövdes två minibussar och två personbilar med åtta till tio personer för att klara av detta. Familjen består av två vuxna och fem barn i åldrarna 6-21 år. Ingen brist på resurser hos gränspolisen, alltså.

Utvisningen är en ren katastrof för familjen; inga pengar, inget arbete och en liten lägenhet hos mannens mamma. Hur det kommer att gå med barnens utbildning är det ingen som vet.

Sverige som utåt sett vill vara världens samvete, krossar nu en fin familjs framtid. Med en ny fin lägenhet i Vallsta, heltidsarbete på Tempo för Faruk, tre barn i grundskolan, ett barn andra året på Torsbergsgymnasiets vårdutbildning, samt ett barn som väntar på att påbörja en lärarutbildning.

Annons

Allt slås kortsiktigt i spillror. Men vi som finns runt familjen har redan påbörjat ett arbete med att söka nytt uppehållstillstånd och arbetstillstånd. Vi är många och vi är envisa.

Annons

Ingvar Persson, Vallsta

Bild: Henrik Nyblad, Arkivbild

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy