Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Vindkraft i Söderhamn

Insändare
Vi behöver värna om den kustnära miljön – inklusive Storjungfrun

Med tanke på alla kommande generationer behöver vi värna om den kustnära miljön inklusive Storjungfrun, skriver Hannu Thomasfolk i en replik till Wpd om vindkraften.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Olle, håller med att Storgrundet handlar om mer än vindkraft.

Kungen, Gustav II Adolf, gav Storjungfrun och andra öar i present till Söderhamns kommun.

Läs insändaren: INSÄNDARE: Storgrundet handlar om mer än bara vindkraft

Annons

Storjungfrun är naturreservat och besöks av många turister som njuter av den fina naturen och stillheten.

Annons

Wpd vill installera endast 4 km från ön 51 stycken 290 meter höga vindkraftverk på ett område som är 116 kvadratkilometer. Wpd har även två andra projekt, Eystrasalt Offshore, 6 mil från kusten och Fyrskeppet Offshore, 7 mil från kusten. Bara Eystrasalt är tänkt producera cirka 13,5 TWh jämfört med Storgrundet 3,5 TWh.

Många projekt i världen byggs i dag framgångsrikt längre ut från kusten. Med tanke på alla kommande generationer behöver vi värna om den kustnära miljön inklusive Storjungfrun.

Föreslår att projektet Storgrundet avslutas och maximal ansträngning görs att förverkliga Eystrasalt Offshore och Fyrskeppet Offshore i stället som ligger utanför kustnära områden.

Hannu Thomasfolk

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy