Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: Nationell friluftsdag hos PRO Hudiksvall

Medlemmarna samlades på gräsmattan utanför PRO-lokalen på Öster för att liksom många andra PRO-föreningar i landet just denna dag delta i olika friskvårdsaktiviteter. Det var höstdagjämning och turligt nog var vädret halvklart och rätt varmt.

Detta är en läsartext.

Annons

Programmet bestod av många olika inslag och pågick i tre timmar. Det var 54 medlemmar som gick på frågepromenaden och två personer hade alla rätt. Hjärt-lungföreningen visade och informerade om hjärt- och lungräddning i utetältet. Många laddade ner hjärtat appen och ordförande meddelade att föreningen kommer att anordna en utbildningsdag för de som vill lära sig tekniken.

Olle Hillström sjunger och underhåller.

Annons

Vid två tillfällen ledde Reidun Färlin den coronaanpassade Jerusalemadansen. Inne i PRO-lokalen deltog en grupp i Solveig Nilssons Qigongpass. Stefan Skalman informerade om den nya multibanan på skidstadion som byggts under sommaren. Där finns möjligheter att prova på olika sätt att ta sig fram och föreningen lovade att besöka området framöver och några redan på invigningen denna vecka.

Annons

Reidun Färlin leder Jerusalemadansen.

Efter lunchpausen fortsatte medlemmarna att prova på att cykla trehjuling med en vän och Olle Hillström och Jannie Pevik instruerade både direkt vid cyklingen och via film. Aktiviteterna avslutades med att Sandra från Gymmix fick igång kropparna till zumbatakter och för att runda av passet övergick Stig Lundén till ett mer vanligt och härligt gympapass. Extra näring intogs under dagen med plommon, morötter och genom att Börje Larsson gick runt och bjöd på hemodlade blåa druvor.

Annons

Stig Lundén leder ett gympapass.

Annons

I PRO-föreningens egna tält passade Reidun Färlin, studieorganisatör och Margareta Nilsson, medlemsansvarig, på att informera om föreningens verksamhet samt ta emot anmälningar från medlemmarna till kommande aktiviteter och cirklar.

Margareta Nilsson informerar i PRO-tältet.

Annons

Ordförande tackade Olle Hillström som underhållit med härliga och passande låtar med jämna mellanrum under dagen. En förhoppning är nu att vi snart ska kunna träffas inomhus. Elvy Lundström, friskvårdsansvarig, avslutade friluftsdagen och tackade alla som deltagit samt hälsade välkommen till föreningens fortsatta utomhusaktiviteter.

Maj-Britt Norlander

Fler bilder från friluftsdagen:

Stefan Skalman informerar om multibanan på Öster.

Annons

Börje Larsson bjuder på egna odlade druvor.

Annons

Sven-Erik Eriksson visar hjärt- och lungräddning.

Sandra leder ett zumbapass

Annons

Annons

Marianne Lööf och Lillian Holmgren instrueras av Jannie Pevik och Olle Hillström i att cykla på en parcykel.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy