Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: En utflykt i hälsans tecken – som solkades av skräp

PRO Kilafors anordnade en friluftsdag och utflykt till Ondtjärn, den 22 september.

Detta är en läsartext.

Annons

46 friluftsentusiaster hade letat sig till Ondtjärn, utflyktsmålet för dagen. Ondtjärn är ett paradis för både fiskare och andra fritidspersoner. Sjön är 5 kvadratkilometer stor och 12 meter djup och där finns både öring, röding, regnbåge och abborre.

Sprillans nya bord och bänkar var det på samlingsplatsen och inne i värmestugan. Något trist att nån vandal har slagit sönder ett fönster i stugan.

Likaså blir man mäkta upprörd över att folk inte tar med sig sina rester. Vid en av grillplatserna var det flera ölburkar som man försökt elda upp istället för att ta med sig därifrån.

Herman lyckades fiska upp två regnbågar, som tillsammans vägde 1, 6 kg. Fotograf: Birgitta Boström.

Annons

Annons

De som inte ville fiska fick uppdrag av Tina Markgren, vår fantastiska lekledare, att leta saker i skogen. De skulle bland annat hitta: En icke fridlyst växt som är gul, grön och brun, leta något ludet, något trassligt, en pinne på 24,5 cm, en sten som väger 35 gram och nåt som inte hör hemma i naturen.

Skogsmullarna som letade ludet och något trassligt plockade ihop en hel handelskasse med skräp som inte hör hemma i naturen.

Naturligtvis delades det ut priser till vinnarna. Fyra vinnare fick fiska i fiskdammen och drog upp fiskrelaterade vinster, som till exempel en sardinburk.

Herman, som fiskade, drog upp två regnbågar som tillsammans vägde 1, 6 kg. Så det finns fisk i Ondtjärn.

Vi hade en skön dag, om man är rätt klädd. Inget regn, cirka 13 grader och lite vind.

Birgitta Boström

Tyvärr solkades friluftsdagen på grund av allt skräp som hade lämnats kvar av tidigare besökare på platsen. Fotograf: Birgitta Boström.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy