Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: Breda gatan i Forsa

Detta är en läsartext.

Breda gatan på Backa: Kjell-Erik Eriksson, Emma Härdelin, Johanna Bölja Hertzberg och Ola Hertzberg

Annons

Efter ett långt pandemiuppehåll kunde Forsa kulturgrupp äntligen, lördag 18 september, öppna portarna för musikkvällar på Backa bygdegård.

Forsa kulturgrupp är en undergrupp under projektet Utveckling Forsabygden, med Jan Åke Malmkvist som primus motor. Under flera år har kulturgruppen kunnat erbjuda konserter med kvalitetsmusik från olika genrer: folk- och världsmusik, klezmer, tango…

Konserterna har genomförts i samarbete med FolkmiX/Region Gävleborg och har sponsrats av Hudiksvalls kommun.

Först ut denna höst var en konsert med folkmusikgruppen Breda gatan, som inför en entusiastisk publik framförde ett omväxlande program. Breda gatan består av sångerskorna Emma Härdelin och Johanna Bölja Hertzberg, samt Kjell Erik Eriksson, fiol, och Ola Hertzberg, nyckelharpa. På repertoaren fanns denna kväll allt från gamla skillingtryck och sjömansvisor till en folklig variant av Alf Pröysens 50-tals-hit ”Lilla vackra Anna” och en värmländsk variant av Offenbachs operettmelodi ”Uti en skog på berget Ida”. Sångerskornas klara och kraftfulla röster ackompanjerades av spelmännens rytmiska spel och underfundiga arrangemang.

Annons

Annons

Under hösten kommer fler konserter att framföras på Backa bygdegård: Söndag 21 november kommer Thomas von Wachenfeldt, fiol och Göran Månsson, flöjt, pipor och blockflöjt.

Lördag 4 december framför gruppen Mammas gata ett självbiografiskt verk av Mikael Augustsson som själv spelar bandoneon, tillsammans med Anna Lindal, fiol, Eva Lindal, fiol, Johan Gradén, piano, Juan Romero, slagverk och Per ”Texas” Johansson, träblås. En blandning av bland annat svensk folkmusik, tango, flamenco, östeuropeisk musik med mera, utlovas.

Eva Bergström

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy