Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Delsbo

Insändare
INSÄNDARE: Öppet brev från äldreomsorgspersonal i Dellenbygden

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Beskedet om att personalen ska arbeta varannan helg slog ner som en bomb, skriver insändaren.

Bild: Arkivbild

Annons

Tankar och funderingar från oss på ”golvet” i Dellenbygden.

Den här sommaren försvann mycket av det engagemang och glädje vi känt för vårt arbete. Arbetsgivaren, Hudiksvalls kommun måste spara pengar, och det är oss man ska spara på.

Läs mer om reaktionerna här: Protestvåg mot kontroversiellt schema i omsorgen: "Jag letar nya jobb"

Det kom ett brev till oss där det stod att kommunen beslutat att all personal inom äldreomsorgen i Hudiksvalls kommun skall börja arbeta varannan helg från och med hösten 2021. Det slog ner som en ”bomb” för oss strax före semestern. Det ledde till oro bland personalen, många mådde dåligt, svårt att sova etc. Väldigt dålig timing inför semestern tycker vi, den psykosociala arbetsmiljön fick en rejäl knuff nedåt kan vi intyga.

Annons

Annons

De flesta av oss har arbetat varannan helg en gång i tiden, och vet då att vi tjänade lite mer på det i reda pengar, tack vare mer obekväm arbetstid. Det borde då naturligtvis ha kostat kommunen mera? Nu har man vänt på det hela för att spara pengar vilket vi har svårt att förstå. Särskilt när man inte kan visa oss beslutsunderlaget.

Sen många år tillbaks så arbetar vi var tredje helg, och har en så kallad delad tur den helgen. Delad tur innebär att vi arbetar x antal timmar på förmiddagen och är sen ledig några timmar mitt på dagen för att sedan gå tillbaks och arbeta kvällen. Vi har själva valt detta och alla är nöjda. Även de som har några mil att åka föredrar detta. Vet att några arbetsplatser har både och. Vi valde att ha en delad tur för att få arbeta var tredje helg.

Vi kan inte se att det blir någon besparing på att personalen ska arbeta varannan helg. Det behövs mer personal när vi inte har en delad tur, och det blir mer obekväm arbetstid för oss. Det vill säga lite mer inkomst.

Vet att många av oss mår jättedåligt, letar nya arbeten, funderar på att ta ut sin pension tidigare än planerat, bara på grund av detta.

Hudiksvalls kommun vill bli Sveriges bästa kommun att arbeta och leva i. Då bör arbetsgivaren tänka om en gång till och tänka rätt. Denna gång har man haft otur med tänket. Det skrevs i media att det var svårt att rekrytera utbildad personal till vården i somras. Det lär ju inte bli lättare om detta genomförs.

Lyssna på personalen om ni är rädd om oss och vill ha oss kvar.

Annons

En personal som mår bra och trivs med sitt arbete, gör ett bra arbete. Det är mycket enkel psykologi. Vi vill ha ett värdigt liv utanför arbetet också. Den tiden är viktig för oss och stavas livskvalité. Men den tänker vår arbetsgivare rycka undan för oss…

Annons

För majoriteten av oss kommer det inte att fungera så bra att arbeta varannan helg. Anser arbetsgivaren att vi skall sluta vårt arbete och söka oss nya vägar till vår livskvalité och säga upp oss? Är vi inte mera värda än så? Passar det inte så stick känns det som.

Är vi inte mer värda som utbildade undersköterskor och övrig vårdpersonal? Många av oss har arbetat i över 40 år. Allt detta suger musten ur oss, arbetsglädjen är borta, våra kunder ser att vi inte mår bra. Varför kör ni över oss på detta viset?

Kanske finns det någon annan penningpåse att dra åt?? Eller kanske rentav lägga en budget som harmonierar med det uppdrag som kommunen har att uppfylla när det gäller vården om våra gamla. Att arbeta varannan helg kan inte ge några besparingar. Tvärtom, personal kommer att sjukskriva sig. Vi är vuxna människor som själv kan avgöra om vi vill arbeta delad tur eller inte. Låt oss åtminstone få välja själva.

Vill ni behålla den kompetenta personal som är, och som har så mycket erfarenhet och kunskap? Då hoppas vi att ni tänker om.

Vad beträffar planeringen för vår arbetstid, varför gå över ån för att hämta vatten när vi har kompetent personal på respektive arbetsplats som är mycket duktiga på det. Kostar dessutom inget extra.

Om detta schema ska vara ett så kallat hälsoschema som många kommuner i vårt land har ratat, då blir vi alla mycket fundersam. Som medlemmar i Kommunal så får vi tidningen Kommunalarbetaren där just detta har belysts i reportage från arbetsplatser i hela landet. Många reportage i tidningen handlar om just dessa så kallade ”hälsoscheman” som ingen personal vill ha. Den 9 september så var det personal från södra Sverige som skulle träffa socialministern Lena Hallengren angående detta. Vi vet inte om något konstruktivt framkommit som gör vår vardag och situation bättre för oss.

Annons

Annons

Om det inte är ekonomi i det här, så förstår vi inte varför det till varje pris ska genomföras. Det blir ett alldeles för högt pris för alla, såsom arbetsgivare, personal, brukare, familjer med mera.

Någon dialog eller ett tydligt resultat som påvisar skillnaden, har vi inte fått! Är det för mycket begärt att ha en kommunikation med oss det gäller?

Vi är arga, besvikna, upprörda, slutkörda och mycket mera som inte lämpar sig i text. Vi har trivts och tyckt om vårt arbete men den känslan håller effektivt på att ryckas ifrån oss genom vår arbetsgivares beslut.

Vi som grupp kommer att fara mycket illa av det planerade och den beslutade förändringen av våra arbetsförhållanden. Med dialog kommer man längre, för oss upplevs arbetsgivaren som diktatorisk utan vilja att lyssna på oss.

Trött och förtvivlad personal

Läs mer: Protestvåg mot kontroversiellt schema i omsorgen: "Jag letar nya jobb"

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy