Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: Årets enångrare 2020 överraskades

Detta är en läsartext.

Elvy Sjödin, Peter Moberg, Torbjörn Sandahl, Mats Åkerlund EHF, Mats Sättlin, Stefan Bahrenfelt, Cecilia Danielsson EHF, Rune Olsson, Lasse Sjödin, Mats Enberg, Azad Karim.

Annons

Enångers hembygdsförening har sedan ett 20-tal år utsett enstaka personer eller grupper till den hedervärda utmärkelsen årets enångrare. De kan ha gjort sig förtjänta genom sina insatser för bygden på flera olika sätt, men det har alltid ingått en stor dos av ideellt osjälviskt arbete.

Det uppfyllde med råge årets pristagare Vedmora byalag som överraskades av delar av styrelsen i hembygdsföreningen när de oannonserade dök upp på årsmötet för överlämnande av diplom och blommor.

– Trots att det fanns flera andra kandidater var det ganska självklart att just de skulle utses, säger ordföranden i hembygdsföreningen Mats Åkerlund. Kanske främst för deras uthållighet skull, men också för att de skapat en sammanhållen attraktiv mötesplats som dessutom utsetts till länets bästa rastplats under många år. Just den här gången passade det extra bra då de nyss invigt ännu en mack till byn.

Annons

Motiveringen löd i korthet: "Vedmora byalag har utsetts till årets enångrare för dess forskning om byns gårdar, personer och historia samt för dess utveckling och förvaltande av Ångersjöns bad, vildmarksby och rastplats."

Annons

Mats Åkerlund

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy