Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: SPF Järvsö besökte känd cowboykåk

Detta är en läsartext.

På plats hos tv-kändisen Dick Bewarp som byggde både en cowboykåk och en båt.

Annons

En helt magisk septembermorgon med klarblå himmel och kav lugnt, det kunde inte börja bättre. För första gången på länge kunde vi fylla bussen med 54 glada pensionärer från Järvsö, Ljusdal och Färila.

Huvudmålet för dagens resa var Cowboykåken i Mårdsjön, men innan vi kom dit så stannade vi och drack en kopp kaffe och åt en smörgås vid en rastplats.

Väl framme möttes vi av gårdens ägare Dick Bewarp, tidigare hårdrocksgitarrist och reklamare. Han flyttade från Malmö till Mårdsjön, beläget i Ragunda kommun öster om Östersund, för nio år sedan och byggde en cowboykåk. Där spelade han även in det som skulle bli succéserierna Cowboykåken och Cowboybåten för Svt.

Dick berättade att det tog honom tre år att färdigställa kåken med mycket möda och stort besvär, men fint blev det. Efter kåken byggde han också en flotte där vi bjöds på en jättegod wokad gryta, kaffe och kakor.

Annons

Dick vid sin berömda kåk som synts i Svt-serien Cowboykåken.

Annons

Vi skulle besöka ännu ett ställe innan hemfärd och det var Jämtlands vingård, vin o bin. Gården i jämtländska Österövsjö har varit i bröderna Jan-Anders och Bengt-Johnnys familj i 250 år och sedan 30 år driver de och utvecklar förfädernas hantverk vidare. Av råvaror från den omkringliggande naturen framställer de mathantverk med äkta smak och hög kvalitet. Vi fick även tillfälle att smaka av en del av vad gården har att erbjuda.

Vilken dag det blev, så mycket upplevelser.

Hemfärd väntade, nöjda och belåtna tackade vi så av Siv och vår chaffis Lars för en jättefin resa.

Bo Jörneblad

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy