Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Kyrkan och skogen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Per-Ola Janson, Tobias Berg

Annons

Kyrkan är den kristna kärlekens organiserade form. Kärleken till materien, till livet, medmänniskorna och skapelsen. Jag och du, vi, är ansvariga för livet på jorden och dess framtid. Genom kyrkan äger vi en stor del av det levande Sverige. Ända sedan människan blev bofast har hon tagit för sig av naturen som solen gett livskraft utan att låta resterna (avfallet) återgå till kretsloppet.

Naturen har under årtusenden förlorat mineraler och näring som istället både samlats och spridits till fel platser och utarmat och på senare tid också förgiftat luft, mark och vatten.

Med industrialismen och konsumtionssamhället har utvecklingen hunnit bli både förödande och akut. Det är nu vi måste vrida utvecklingen tillbaka, av kärlek till det kommande livet. Kristenheten och kyrkan måste göra skäl för sin tro på människan och Guds kärlek.

Annons

Den svenska kyrkan förvaltar en stor del av landets naturresurser i form av skog och mark. Fristående forskare visar på ett stort, radikalt och välgörande grepp: Låt skogen stå! Den insatsen kräver varken fysiskt arbete eller pengar. Men däremot andra uppoffringar. Dem måste vi utstå, de blir annars bara värre och värre – om vi, över 5 miljoner kyrkomedlemmar, dröjer.

Annons

Människans kärlek finns överallt. Nu kommer den att prövas, i vår generation! Jag hoppas på partierna, att de nyvalda medlemmarna och kyrkomötet tar sin kristna kärlek på allvar.

Tony Björklund

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy