Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: PRO Samorganisation Söderhamn

Detta är en läsartext.

På bild syns Margit Forsberg, Else Oskarsson, Gun Andersson och Sune Sahlén.

Annons

Så var det dags att återigen genomföra PRO-vetaretävlingen och träffas under gemytliga former. Denna tävling är en landomfattande aktivitet som har vilat under pandemin. Torsdagen den 9 september samlades fyra av Söderhamns PRO Föreningar i Östanbogården för att genomföra årets tävling under ledning av de enväldige domarna Sven Erik Jansson och Sonia Larsson.

Tio frågor skall besvaras, några exempel på de 10 ämnen som behandlades var: konstverk, floder, fåglar, dikter, Hasse och Tage, med mera. Tre frågor per ämne. Under de tävlandes betänketid spelade Björn Hagström aktuella musikstycken, ”så kallad störningsmusik”.

När alla frågor besvarats stod PRO Stråtjära/Holmsveden som segrare med 24 poäng, laget bestod av Margit Forsberg, Elsa Oskarsson och Gun Andersson. Tvåa blev PRO Mo/Bergvik med 19 poäng. Trea PRO Sandarne 17 poäng. Fyra PRO Ljusneorten 14 poäng.

Annons

Hälsinge finalen i PRO-vetaretävlingen blir den 20 september, plats ej klar. Från Söderhamns Samorganisation delta PRO Stråtjära/Holmsveden, Regions finalen blir den 21 oktober,

Annons

Gävleborg är indelad tillsammans med Dalarna, Uppsala län, Västmanland, och Örebro län.

Tävlingen avslutas med en riksfinal i Stockholm.

Efter att tävlingen var avklarad bjöds de tävlande och publik på kaffe och smörgåsar.

Sven Erik Jansson framförde ett tack till kökspersonalen, Björn Hagström, alla som deltagit och hjälpt till med genomförandet.

Enar Granqvist

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy