Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Tänk ett varv till om björnar och soptunnor

Signaturen "En björntjänst" undrar varför björnen som äter ur soptunnorna ska skjutas, när den bara gör vad som är ligger i dess natur.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Lars Sundin, Arkivbild

Annons

Den här insändaren är en kommenterar till artikeln "Soptunnebjörn får skjutas – beslut om stoppad skyddsjakt dras tillbaka"

”2001 förbjöd Naturvårdsverket åteljakt på björn. Motivet var då att björnar som vänjer sig vid att det finns mat där det finns människor kan bli oskygga och ställa till med problem. I fyra år har ett försök med åteljakt på björn pågått i Västerbottens län. Enligt Naturvårdsverket har inga negativa konsekvenser uppvisats vid försöket. Därför tillåts åteljakt på björn efter 13 års uppehåll", saxat ur tidningen Svensk Jakt.

Soptunnebjörn, vad är det för dravel? Det är en vanlig björn som söker mat där den finns och andra kommer efter när den är skjuten. Som tur är så är åtlar ofarliga, eller? Kanske dags att tänka ett varv till när det gäller björnar och sopor.

Annons

Låt björnen äta istället för att idka åteljakt i dess sämsta form.

Annons

En björntjänst.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy