Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Både bilförare och epa-traktorer kan vara trafikfarliga

Insändarskribenten Nilla har tröttnat på dumdristigt beteende i trafiken, som både vanliga bilförare och epa-förare ibland gör sig skyldiga till. Här berättar hon om två självupplevda situationer.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Jag kan inte vara tyst längre. Epa-traktorer är okej om de körs rätt och ansvarsfullt. Jag tycker fordonen är trygga för ungdomarna att kunna ta sig fram i, absolut. Men de kan också vara trafikfara för andra bilister. Jag har upplevt två otäcka saker inom en vecka nu.

Första: Det var en bilkö på fem bilar som låg bakom en epa. Jag var nummer fem i kön, när en otålig bilist plötsligt körde förbi mig. Föraren klämde in sig framför mig, kastade sig snabbt ut i omkörningsfältet igen – men ser ett möte och trycker in sig i kön igen.

Vi övriga får bromsa upp för denna bilist. Samma sak händer igen, föraren påbörjar en omkörning och prejar sig fram i idiotfart, får ett till möte, varpå alla vi andra tvingas bromsa upp. Men bilföraren körde på så att det blev tre bilar i bredd, när han passerade epa:n. Den mötande röda bilen svor så mycket att jag kunde se maten han ätit när jag passerade. Epan i fråga hade inte en chans att komma undan denna kö bildning just där, eftersom det inte fanns några avfarter att gå in på för att släppa förbi trafiken. Omkörningen av bilföraren var onödig och gjordes på en vägsträcka med dålig sikt.

Annons

Annons

Andra: Det var när jag fick en epa framför mig som körde från dikeskanten till mittlinjen, svängde in och ut på bussfickan. Så vingligt. Vid möte av bil låg epan på mittlinjen. När jag väl vågade köra om så satt epa-föraren och log mot mig, samtidigt som denne knappade på mobilen. I framsätet satt tre (om inte fler) personer. Vem höll i ratten undrar jag? Oansvarigt kan jag tycka.

Och sen funderar jag ändå om inte lag på bälte skall införas för dessa epor. En säkerhet för alla!

Att köra ansvarsfullt och säkert måste alla i trafiken lära sig. Så ta ditt ansvar bakom ratten. Det gäller alla i trafiken.

Sen önskar man att fler civilpoliser kan finnas ute i trafiken och runt stan, så att de kan gallra ut de oansvariga bilisterna för allas bästa.

Nilla

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy