Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: Resa till Pärnu i Estland

Detta är en läsartext.

Det estniska landskapet var på sitt bästa humör med sol och värme under den två timmar långa bussresan.

Annons

Så många ressugna människor som steg ombord på bussen som skulle ta oss till Stockholm och sedan med färja till Tallinn. Ett fyrtiotal var anmälda till resan.

Reseledare var Kerstin Josefsson som hälsade alla välkommen ombord. Efter att resandet nästan stått stilla under mer än ett år var det äntligen dags.

Från Värtahamnen gick båten till Tallinn och därefter två timmars bussresa i det estniska landskapet som var på sitt bästa humör med sol och värme.

Framme i Pärnu och Travis hotell vankades lunch. Vi installerade oss och de som ville tog en promenad till centrum för att äta lite gott.

Dagarna är sedan indelade i olika pass av massage, vattengympa och örtbad med mera.

Första dagen var vi som ”yra höns” innan vi hittade till vårt rum. Inga sura miner utan alla hjälpte varandra.

En dag var en utflykt planerad till en cidertillverkning. Vi fick se hela vägen från frukt till bland annat champagne och olika ciderprodukter. Ett ungt par hade tillverkningen och var mycket generösa med avsmakningen.

Annons

Annons

På torsdagskvällen hade reseledaren ordnat en liten fest där vi hade möjlighet att lära känna varandra mera. Lite allsång och god plockmat.

Veckan gick ju så fort och det drog ihop sej till hemfärd. Fredag efter lunch bar det iväg till Tallinn och efter besök i den nybyggda terminalen fick vi gå ombord och kvällen och natten var lugn.

Väl hemma i Hudiksvall tackade Kerstin deltagarna och hon fick tack av nöjda resenärer som lovade att komma igen en annan gång.

Kerstins devis efter resorna :

”Vi ses igen en annan gång

Någon annanstans ”

Maj Anita Persson

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy