Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: Carolina Klüft peppade ombuden på SPF Seniorernas årsstämma i Järvsö

Detta är en läsartext.

Annons

Solen flödade över Järvsöfolkan när Hälsingedistriktets ordförande Anders Bergsten hälsade ett 70-tal ombud och medlemmar välkomna till SPF Seniorernas årsstämma. Normalt anordnas den i mars månad, men på grund av pandemin flyttats fram till början av september.

Besökarna kom i god stämning redan från början när Jörgen Åberg, sång, och Hans Johansson, gitarr, levererade en musikalisk rundtur i Hälsingebygden med blinkningar åt bland andra Lill-Babs och Tomas Andersson Wij, allt kryddat med underhållande och ibland djuplodande mellansnack av Jörgen Åberg.

Musikerna Jörgen Åberg, sång, och Hans Johansson, gitarr, levererade en musikalisk rundtur i Hälsingebygden.

Annons

Annons

Därefter intog Carolina Klüft scenen. Hon peppade ombuden med sitt livs historia under devisen ”Livet är en sjukamp”. Omväxlande med scener från den fantastiska idrottskarriären, som kröntes av olympiskt guld i Aten 2004, gav hon prov på sin livsfilosofi och de viktigaste drivkrafterna. En sådan är att alltid ha roligt, en annan att göra allt till 100 procent, en tredje är uthållighet.

Carolina Klüft peppade ombuden med sitt livs historia under devisen ”Livet är en sjukamp”.

Carolina medgav också, att livskunskapen var stor i hennes auditorium av seniorer denna dag. Hon bor ju numera i Järvsö med sin man Patrik och tre barn och är verksamhetschef i ”Generation Pep”, en icke vinstdrivande organisation som arbetar för barns och ungas hälsa och som grundades av kronprinsessparet 2016.

Annons

Därefter öppnades stämman och Björn Brink, Färila, valdes till mötesordförande och Dan Hälsing, Edsbyn, till sekreterare. Anders Bergsten föredrog verksamhetsberättelsen och Åke Löfstrand, Delsbo, revisorernas berättelse, varpå stämman beviljades styrelsen ansvarsfrihet för 2020. Ärendena klubbades i rask takt och i god ordning. Anders Bergsten omvaldes till ordförande och omval blev det också för Dan Hälsing och Lars-Olov Widell, Näsviken. Nya ledamöter i styrelsen blev Lisbet Karlsson, Söderhamn, Anita Söderberg, Järvsö och Kjell Svensson, Delsbo.

Annons

Anders Bergsten gav också en kort rapport från SPF Seniorernas förbundsstämma i Bålsta, där han deltagit som ledamot i förbundsstyrelsen.Viktigt beslut var de nya stadgarna.

Efter en god och närande lunch avtackades med blommor avgående styrelseledamöterna Kristina Pennlöv, Arbrå, Birgitta Helmersson, Järvsö och Evert Petersson, Hassela, samt avgående valberedaren Ulla Jonsson, Delsbo. Mötesordförande Björn Brink överlämnade därefter klubban till Anders Bergsten som tackade för en bra stämma och önskade alla ombud lycka till och framgång under det kommande verksamhetsåret.

Anders Bergsten

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy