Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Insändare
INSÄNDARE: Därför prioriterar vi musik, barn och gemenskap

Centerpartiets kandidater till kyrkovalet i Alfta-Ovanåkers församling berättar här vad de vill att kyrkan ska satsa på.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Deisy Hellsén (bilden) och Gun-Marie Swessar kandidater i kyrkovalet för Centerpartiet.

Bild: Klas-Göran Sannerman

Annons

Efter den långa och fruktansvärda pandemin som vi förhoppningsvis är på väg ur nu så längtar vi bland annat efter kyrkans körsång. Den vackra musiken och sköna sången ska återigen fylla våra kyrkor under gudstjänster och konserter.

Det är också ofta musiken som många gånger lockar människor till kyrkan såsom en viktig mötesplats, och behovet av kyrkomusiker är stort. Vi i Centerpartiet prioriterar musik, körer och evenemang i Guds hus. Vi vill även öppna upp kyrkorna för andra typer av händelser – för att få folk att mötas och komma närmare kyrkan.

Annons

Annons

Barnen är vår framtid. Så också för kyrkan. Det är därför viktigt att bedriva en aktiv barnverksamhet för barn, för unga och för konfirmation. Deras idéer ska få ta plats, för dom är kyrkans framtid. I vår utmanande tid med pandemin Covid-19 har behovet av återhämtning och reflektion förstärkts. Svenska kyrkan är en naturlig plats för många att vända sig för att sinne och själ ska både tömmas och fyllas för att stärkta kunna gå vidare.

Svenska kyrkan i Alfta-Ovanåkers församling och Centerpartiet har genom tiderna alltid stöttat de svaga och behövande. Kyrkans starka och fina sociala verksamhet genom diakoni är oerhört betydelsefullt för samhället.

Den senaste tidens utmaning och prövning under Covid-19-pandemin har ytterligare belyst samhällets svagheter och med vilken kraft Svenska kyrkan stöttar medborgarna. Vi värnar om kyrkans närvaro vid olyckor, kris och katastrofer, då kyrkan kan ge stöd och förmedla framtidstro.

Deisy Hellsén, Centerpartiets kandidat i kyrkovalet i Alfta-Ovanåkers församling

Gun-Marie Swessar, Centerpartiets kandidat i kyrkovalet i Alfta-Ovanåkers församling

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy