Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Om PK-media och censur – chefredaktör ger svar direkt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Christian Höijer, chefredaktör på Ljusdals-Posten.

Bild: Stefan Westerlund

Annons

Etablerade tyckare inom politiken ges möjlighet till enormt stort utrymme i lokalpressen trots egna informationskanaler. Men kommer åsikter från "fel" håll slår censuren till och blockerar allt yttrande. Möjlighet till synliggörande av divergerande synpunkter blockeras effektivt. Och husbondens röst är allenarådande.

Krafter agerande i skumrasket tillåts breda ut sig i åsiktsfloran och har en kvävande verkan på fritt tänkande och stoppas effektivt i etablerade forum.

Media och press av i dag har stora svårigheter att belysa vanligt folks syn på rättsväsende, straffpåföljd och kriminalitet. Och tyvärr syns ingen förändring att förvänta i denna humanistiska stormakt med feministisk framtoning.

För övrigt är förslaget om Tallnoret p2 i köpingen ett formidabelt förslag oberoende av virkesterminalens placering då störande järnvägstrafik beräknas fortgå under känd tidsrymd.

Annons

Sverigevän

Svar direkt: Jag förmodar att du anser dig tillhöra klientelet som känner sig censurerade i media. Men faktum är att det här är andra gången inom bara några dagar som jag hanterar en insändare från dig. Trots att du har starka åsikter, som du väljer att torgföra anonymt, så har båda insändarna godkänts för publicering.

Annons

På helahälsingland.se har vi högt i tak vad gäller åsikter. Men det är ingen rättighet att få sina texter eller sitt tyckande publicerat. Som ansvarig utgivare för Ljusdals-Posten är mitt ansvar att inte publicera tyckande som strider mot våra publicistiska grundvärderingar. Det gäller såväl insändare som kommentarer på våra sociala medier, och kan exempelvis gälla rasistiska kommentarer eller svepande formuleringar som saknar uppenbar täckning. Jag föreslår att du hör av dig till mig öppet och ger konkreta exempel på vad du menar så ska du få svar.

Christian Höijer, chefredaktör och ansvarig utgivare på Ljusdals-Posten

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy