Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: Höstvärme när både medel och sprint avgjordes för orienterarna i Hälsingland

Söndagen den 5 september gjorde Hälsinglands orienterare upp på två av distanserna i distriktet. Både sprint och medel arrangerades av Hudiksvalls OK och lockade ca 120 deltagare per tävling.

Detta är en läsartext.

I startögonblicket för klasserna H50, H10 och H80 på sprintdistansen. Peter Erngrund (H50), Selångers OK, Axel Jonsson (H10), Hudiksvalls OK och John Berglund (H80), Alfta-Ösa OK. Bild: Petra Pavlovska

Annons

De som gjorde upp var damer och herrar från 8 år upp till 80 år.

Banorna på sprintern gick i området kring Björkbergsskolan medan medeldistansen gick i området kring Långsjöberget. Sprinten bjöd på många klurigheter och medel bjöd på flera olika terrängtyper, bland annat stenbunden terräng.

Vädret visade sig från sin bästa sida och erbjöd fina förhållanden för löparna som gjorde fina resultat i höstsolen. Alfta-Ösa OK tog totalt 16 guldplaketter medan Forsa OK tog hem 13 guldplaketter. Arrangörsklubben, som bara ställde upp med ungdomar, lyckades plocka sex guldplaketter.

Nästa helg är det dags för DM-staffen som avgörs i Ockelbo, genom ett samarbete mellan Hälsinglands OF och Gästriklands OF. Därefter väntar DM-lång i Segersta och DM-natt i Ljusdal.

Läsartext/Catherine Vennberg, Hudiksvalls OK

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy