Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Här är tidiga målet – som släckte Marmas hopp: "Väldigt tufft"

En semifinal mot Hudiksvalls FF låg i potten.

Men det här var inte Marmas dag – och redan tidigt släcktes hoppet om en skräll.

– Ljusdal var riktigt duktiga måste jag erkänna, säger målskytten Linus Käck efter 1–6-förlusten.

Redan efter sex minuter klev Elias Borg fram och gav Ljusdal en 1–0-ledning.

Bild: Fredrik Mix

Annons

Marma IF – till vardags ett mittenlag i division 5 – hade besegrat Alfta och Njutånger på vägen fram till kvartsfinalen mot Ljusdals IF. Matchen spelades på Helsingehus arena i Söderhamn på grund av att Marmavallen saknar belysning.

DM brukar emellanåt bjuda på en del skrällar. Men det var inte Marma ens i närheten av. Ljusdal tog initiativet från start och redan efter sex minuter kunde Elias Borg obehindrat trycka in ledningsmålet från nära håll efter en hörna bakom en chanslös Lucas Sundin i hemmamålet.

– Det gick mycket snabbare och så orkade vi inte riktigt. Det var framför allt det som var den stora skillnaden jämfört med i serien. Men vi var inställda på det också, Linus Käck.

Annons

Division 4-laget Ljusdal blev numret för stort för Marma.

Bild: Fredrik Mix

Annons

Marma kunde inte hota Ljusdal offensivt utan fick mest koncentrera sig på att försvara sig. Och 0–3-underläget i paus var inte på något sätt orättvist. Målvakten Sundin svarade dessutom för ett par svettiga räddningar när Ljusdal gång på gång störtade fram längs kanterna.

– Det var tufft. Väldigt tufft. Ljusdal var riktigt duktiga måste jag erkänna.

Ska det skilja så här mycket mellan lagen?

– Det ska det väl egentligen inte behöva vara. Men vi hade match i lördags och så en till nu direkt. Och vi kan behöva träna lite, säger Linus Käck med trots allt ett litet leende.

Tommy Öhrn är framme och gratulerar Marmas målskytt Linus Käck.

Bild: Fredrik Mix

Efter tre mål av Ljusdal inom loppet av sex minuter i inledningen av andra fick Marma fick stopp på läckaget bakåt. Hemmalaget flyttade upp spelet och fick även till några avslut mot mål från bland annat Johan Persson och Tommy Öhrn. Och på slutet tröstmålade Linus Käck när elva minuter återstod av matchen.

– Den satt bra i bortre krysset i alla fall, säger han.

Tommy Nordh med skadekänningar kom in i paus när Marma gjorde en del byten.

Bild: Fredrik Mix

Annons

Annons

Niklas Wenderyd är tränare för Ljusdals IF som också är med och fightas i toppen av division 4-tabellen.

– Vi fick hål på Marma tidigt och efter 2–0 kändes det nog som vi hade detta. Vi kom hit och gjorde jobbet. En bra och stabil insats av oss.

Nu väntar Hudiksvalls FF i semifinal – en match som Ljusdals tränare ser fram emot med stor tillförsikt.

– Det är drömmotstånd och blir årets match. Vi tänker bjuda på en show mot HuFF och spelar för att vinna. Det är en speciell känsla och ger en krydda åt en höstavslutning som kommer att bli väldigt rolig, säger Niklas Wenderyd.

MATCHFAKTA

Kvartsfinal i DM

Marma–Ljusdal 1–6 (0–3)

Målen: 0–1 (6) Elias Borg, 0–2 (26) Ngabu Bulo, 0–3 (42) Daniel Steveros, 0–4 (51) Roholimbere Bitwenge, 0–5 (54) Daniel Steveros, 0–6 (56) Dex Jillings, 1–6 (79) Linus Käck.

Domare: Zana Alsari, Bollnäs.

Publik: 29.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy