Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTREXT: Hitta ut i Ovanåker släpper sju helt nya checkpoints

Friskvårdsprojektet Hitta ut i Ovanåker, som arrangeras för femte året i rad, har under 2021 varit en ännu större succé än tidigare år. Redan har man i skrivande stund uppnått närmare 1 850 deltagare.

Detta är en läsartext.

Bild: Julia Karlstorp

Annons

Det är samma deltagarantal som rekordåret 2020 och då kvarstår nästan fyra veckor till projektets avslut den 3 oktober. Suget på friluftsaktiviteter har aldrig varit större och Hitta ut har tillgodosett mångas nyfikenhet på att komma ut i naturen på ett enkelt sätt.

Nu släpper Hitta ut Ovanåker dessutom en stor nyhet för året. Vecka 37 är det nämligen Folkhälsovecka i Ovanåkers kommun och då kommer Hitta ut Ovanåker att överraska genom att släppa sju het nya checkponits.

Dessa kommer få temat "seven summits" (sju toppar på engelska) och kommer bara finnas digitalt i appen Hitta ut. De blir alltså helt nya punkter för året och finns inte med på papperskartan för 2021 års projekt.

I Ovanåker finns redan 126 Hittaut-checkpoints utplacerade. Nu släpper man ytterligare sju ställen i samband med Folkhälsoveckan, vecka 37.

Annons

Annons

Syftet med dessa sju nya checkpoints är dels att stimulera alla som redan tagit våra 126 checkpoints – samt att peppa igång övriga lite till en slutspurt under hösten.

Under folkhälsoveckan blir det stort fokus på en mängd olika aktiviteter för att förbättra välmående och träning – och då passar Hitta ut in väldigt bra på programmet.

Än så länge är de sju checkpointsen hemliga, men ledtråden att det är riktiga "toppen-checkpoints". Dessutom säger arbetsnamnet "seven summits" en hel del om var de kommer att återfinnas. Helt klart är att de kommer passa perfekt för hela familjen, eller för dig som vill ha lite extra motivation med träningen eller ett mål med utflykten.

Andreas Davidsson

Bild: Julia Karlstorp

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy