Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: SPF-seniorerna i Trönö har haft årsmöte

SPF- seniorerna i Trönö har äntligen haft årsmöte, sent på året, men inget har ju varit sig likt sedan ett och ett halvt år tillbaka, genom coronapandemin.

Detta är en läsartext.

Foto: Privat

Annons

Mötet, som samlat 46 medlemmar, hölls i Församlingshemmet i Trönö och började med en tyst minut för de åtta medlemmar som avlidit under år 2020. Trots tappet är vi en av två Hälsingeföreningar som ökat under 2020 då vi trots allt har ökat medlemsantalet med 3, till 154.

Trots att många aktiviteter inte gått att genomföra under året har det ändå blivit en del, med musikpicknicen på Petter Mattsvägens gräsmatta som en höjdpunkt. Ett önskemål framfördes om att styrelsen bör utökas, dels för att verksamheten växer och dels för att en person som är beredd att ta över medlemsregister och hemsida behövs.

Med tillförsikt ser vi fram mot höstens planerade aktiviteter som vi hoppas går att genomföra, riktigt säker går det trots allt inte att vara. Gymnastiken, bingon och cirkeln Trönöminnen med mera startar upp och en mannekänguppvisning i slutet av september är planerad liksom ett musikcafé med mat i oktober. Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar överlämnades ord och ton till Karl Gunnar Karlsson från Nianfors. En ny bekantskap som med sin mörka röst på bredaste västerbottensdialekt berättade om sorger, glädjeämnen, sin familj och sitt liv. Till eget gitarrkomp inledde han med att sjunga om Janne Vägman och fortsatte sedan med fartfyllda, berättande visor med countrystuk. Han hade också skrivit en meloditext med Trönöanknytning och berättade om hur hans vägar korsats med Trönöfödda Monica Törnell. Intressant mellansnack med glädjefylld, medryckande musik. Applåderna rungade.

Annons

Annons

Enligt traditionen bjuds medlemmarna på gemensam lunch efter årsmötet, idag ugnsstekt torsk med potatis, sås och grönsaker. Alla överens om att det nu var trevligt att träffas igen och ser med tillförsikt fram mot höstens verksamhet.

Birgit Lundgren

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy