Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: Hälsinglands orienterare samlades för intensiv träningshelg

Helgen 28-29 augusti samlade Hälsingelägret 2021 ett 40-tal hälsingeungdomar på anrika Skålsjögården i Ovanåkers kommun, nära gränsen till Dalarna. En bekant plats för många idrottare och där många blivande mästare spenderat en eller flera nätter.

Detta är en läsartext.

Foto: Björn Lans.

Annons

Det var Alfta-Ösa som organiserade orienteringslägret med stöd av ledare från de deltagande klubbarna Edsbyns OK, Rehns BK, Hudiksvalls OK och Söderhamns OK.

Tre skogspass genomfördes under de två dagarna, med (för orienterare) mer eller mindre bekanta övningar som Larven, Brunbildsorientering, Finorientering och Kartteckenstafett. Terrängen var uppskattad och varierad.

En del löpare togs sig dessutom tid att fylla på ur naturens skafferi med både bär och svamp. Mellan träningspassen fanns det utrymme för egna aktiviteter och här tog flera chansen att göra nya bekantskaper i de andra klubbarna.

Alla ungdomarna samlade inför den avslutande stafetten. Foto: Björn Lans.

Annons

Annons

Lördagens kvällsaktivitet var Slumporientering där ungdomarna i lag fick kämpa för att finna lösenordet. Kvällen avslutades med en tävling som fick hjärtat i halsgropen på en del ledare när lagen tilldelades ett brännbollsträ och en blindbock. Uppgiften att krossa pappmuggar under ledning av de andra lagkamraterna genomfördes dock helt utan fara och lockade istället till många skratt.

Lägret avslutades med en traditionsenlig lägerstafett. Tolv tremannalag gjorde upp om segern i strålande solsken. Efter den urladdningen kunde nöjda deltagare vända hemåt från lägret.

Johannes Tyve, Söderhamns OK

Genomgång av karttecken utanför Skålsjögården. Foto: Björn Lans.

Annons

Full fart i växlingen på lägerstafetten: Foto: Björn Lans.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy