Annons

Annons

Insändare
REPLIK: Vi ska stödja de ungdomar som gör rätt

Signaturen Gubbe, också utan hatt, svarar på insändaren Dagens mopedungdom är lika som förr.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är vår plikt att stödja och uppmuntra alla barn som gör rätt, skriver insändaren.

Annons

INSÄNDARE: Dagens mopedungdom är lika som förr

Gubbe utan hatts insändare rättfärdigar lagbrott, han till och med hyllar beteendet. I stället ska vi stödja alla föräldrar som gör sitt för att lära sina barn att leva efter den lagstiftning som vi har kommit fram till ska gälla i Sverige. Och det är vår plikt att stödja och uppmuntra alla barn som gör rätt, de som följer de regler som vi tillsamman har skapat, i trafiken, i skolan och hur vi uppför oss i offentlig miljö. Insändaren sänder helt felaktiga signaler.

När föräldrar visar sina barn att det är ok att trimma sin moped och därefter framföra den i livsfarliga hastigheter medverkar de till att skapa värderingar hos nästa generation som legitimerar ett förhållningssätt till vårt samhälle som innebär något i stil med ”skit i lagar och regler, gör som du själv vill. Och när en förälder står framför busschauffören, liftkortsförsäljaren eller entrébiljettsförsäljaren och inför barnet ljuger om dennes ålder för att komma billigare undan så planteras samma värderingar.

Annons

Annons

Detta skriver jag som också är 66 år och som lät bli att trimma min moped när jag var 15 år (jag körde inte moped före 15) eftersom jag ville göra rätt och dessutom skona mina föräldrar från oro och från att behöva skämmas i händelse av att jag åkte dit. Även om jag hade tillhört den grupp som trimmade, så är det mig främmande att godkänna ett lagbrott med hänvisning till att jag gjorde så.

Insändarskribenten är stolt över sitt trotsiga beteende i ungdomen och hyllar företeelsen som en frisk kraft inför framtiden. Jag hyllar alla dessa föräldrar som kämpar i vardagen med att sätta gränser för att deras barn ska lära sig att visa hänsyn och bli goda medborgare. Jag hyllar också skolan och polisen som arbetar mot samma mål.

Gubbe, också utan hatt

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy