Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: "Har ni något emot vargen, Ljusnan?"

Läsaren Stingy Frohm undrar om Ljusnans redaktion har tagit ställning mot vargen – och får svar direkt av tidningens chefredaktör och ansvariga utgivare, Tomas Froms.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Jag har nu bott här i Bollnäs i två och ett halvt år efter 36 år borta på annan ort söderöver. Alltså född och uppvuxen här. Varje månad kommer Ljusnan som gratistidning på torsdag, sista veckan. Jag har reflekterat att ni när ni går ut till alla så är det varje gång en insändare om varg! Hatet mot varg.

Har ni något emot varg på redaktionen? Förstår inte allt hat till dessa mäktiga och vackra djur. Jag blir verkligen så illa berörd av att man här uppe kallar djur för ohyra. Att dom äter och skrämmer barn och dödar gårdens djur.

Varför tillåter ni att alla floskler om varg trycks i er tidning? Vargen är inte farlig. Människor är mer farliga mot barn och risken att en människa skadar ett barn är 100 procent större, att bli påkörd av en bil är större, att ramla och skada sig svårt är större.

Jag rör mig ute i skogen varje dag med mina hundar. Vi har aldrig lyckats se varken varg eller björn. Men jag har sett spåren. Ibland väldigt färska. Jag lovar att vargen ser varje steg vi tar och även björnen. Men vi stör dom inte eller stressar dom.

Annons

Annons

Njut av våra vilda djur och vår natur och njut av det mäktiga att få se det vilda. Jag är uppriktigt arg över hur ni visar så klart eran ståndpunkt i tidningen.

Stingy Frohm

Svar direkt: Det är läsarna som står för innehållet på vår insändarsida, inte redaktionens medarbetare. Däremot ser vi till att varje insändare håller sig till regelverket. Av årets (2021) samtliga totaler har det funnits tre (!) insändare om vargen, varav en skriven av Naturskyddsföreningen. Så totalt har det alltså varit två kritiska insändare under dessa totalutdelningar av tidningen Ljusnan. Ljusnans redaktion driver ingen kampanj, vare sig för eller emot vargen. Vi rapporterar neutralt när det är ett nyhetsläge.

Tomas Froms, ansvarig utgivare

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy