Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Vill ni ha hos er som ni vill ha hos oss?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Kan de som förespråkar en ökad vargstam bo någon annanstans än i en miljö där man känner sig trygg att inte bli drabbad av en ökad vargstam?"

Bild: TT

Annons

Tas alla beslut numer ur ett storstadsperspektiv? Eller är det fenomenet "ja gärna men inte här i närheten av mig" som får råda mer och mer i landet?

Ta det här med vargen, kan de som förespråkar en ökad vargstam bo någon annanstans än i en miljö där man känner sig trygg att inte bli drabbad av en ökad vargstam? För det blir ett väldigt hallå om en varg syns i södra delar av landet i närhet av barnverksamheter och i områden nära bebyggelsen. Varför då detta hallå? Jo, nu kom naturen lite för närma, nu var det inte som i djurparken längre. Men snälla vargförespråkare, varför ska vi som bor i områden med en naturmiljö där ni tycker att vargen ska vara, behöva känna oss som vi satt inne i vargstängslet och ska tysta se hur vår älskade tamboskap och barnens älskade djur blir attackerade och sönderslitna av vargar. Tro mig det är ingen vacker syn och något bestående minne ni vill ge era barn. Bara för ert tyckande och om vi protesterar så möts vi av hat och hotelser.

Annons

Annons

Hur trygg skulle ni känna er när ni vet att era barn ska gå till och från skolan längs vägar som saknar belysning med en vargflock i skogen mindre än tio meter från vägen, det är den verklighet som ni skapar för våra barn. Här hos oss finns ingen tunnelbana eller annan kollektivtrafik för våra barn. Det blir tokigt när beslut i viktiga frågor alltid tas ur storstadsperspektiv och utan att se verkligheten där besluten slutligen får sina konsekvenser. Låt mig ge ett exempel ur storstadsperspektiv kontra övriga landet. Om ett servicekontor av något slag läggs ner och man försvarar beslutet med orden "men vi satsar på grannkontoret" så är det rätt okej i storstadsområden, då tar ni bara bussen eller tunnelbanan en hållplats så ligger "grannkontoret" där. Men vår verklighet i stora delar av övriga landet är att "grannkontoret" som ni satsar på och dit vi är välkomna ligger flera mil bort och utan bussar och tunnelbana/spårvagn som går varje halvtimma.

Det är hos oss på landsbygd och i glesbygd som beslut landar från beslutsfattare som inte behöver leva med konsekvenserna av de egna besluten. Vi behöver ett nytt politiskt parti som verkligen tar beslut ur ett helhets perspektiv och inga naturlyriker med blommiga kalsonger som bor i storstad.

Arg glesbygdsbo

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy