Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: SM-medalj till Enånger – Frida Svensk tog brons i badminton

Detta är en läsartext.

Frida Svensk Enångers badmintonklubb och Hanna Malm Östersunds badmintonklubb tog brons i damdubbel på U15-SM i badminton

Annons

I helgen spelades ungdoms-SM i badminton för flera åldrar. I Uppsala spelades U15 SM för Sveriges bästa ungdomar under 15 år. Där lyckades Frida Svensk spelandes för Enångers badminton ta medalj i form av en tredjeplats.

Frida Svensk från Enångers badmintonklubb och Hanna Malm från Östersunds badmintonklubb lyckades ta sig ända till semifinal i damdubbel efter stabilt och bra spel. På grund av corona har det inte spelats några tävlingar på ett år nu men tjejerna visade att de har en hög stabil nivå och en rutin och mognad i spelet som tog dem ända till en bronsmedalj. Det är stort att kunna ta en medalj på ett SM för det är en stor tävling och mycket nerver. Sen är det extra kul att två mindre Norrlandsklubbar tillsammans lyckas ta medalj bland de större storstadsklubbarna som har helt andra tränings och tävlingsmöjligheter.

Annons

Svettiga tjejer efter vinst i kvartsfinalen och vetskapen att de nu tagit medalj på SM.

Annons

Uppvärmning inför semifinalen

Annons

Göran Ring

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy