Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext: Alfta-Ösa laddar för världens största stafett

Det är över två år sen Alfta-Ösas grymma damlag fick springa en stor stafett men nu på lördag är det äntligen dags. Då avgörs finska Venlastafetten i Rovaniemi i norra Finland och Alfta-Ösa ställer återigen upp med ett mycket starkt lag.

Från vänster: Jana Knapova, Natalia Gemperle, Josefine Heikka, Sara Eskilsson, Irina Nyberg. Bild: Lasse Engström

Annons

Fem av Alfta-Ösas topplöpare har varit på plats i Finland sen i tisdags för att vänja sig vid den finländska skogen inför stafetten men tyvärr får bara fyra tjejer plats i laget.

2019 då det senast var stora stafetter var ett mycket bra år för Alfta-Ösa med en bragdartad andraplats på tiomila och en finfin fjärdeplats på Venlastafetten. Klubbens största merit är segern i Venlastafetten 2017.

Annons

Följande Alfta-löpare finns på plats:

Annons

Världen just nu nästbästa kvinnliga orienterare Natalia Gemperle med två silvermedaljer från årets VM i Tjeckien. Tidigare världsmästare i medeldistans. Given på sistasträckan.

Jana Knapova, Tjeckisk VM-löpare med en åttonde plats på långdistans i årets VM och en femteplats på VM i medeldistans som största merit. Jana gör debut i Alfta-Ösadressen.

Josefine Heikka som representerat Alfta-Ösa i hela sitt liv och är bland annat världsmästare i skidorientering och bidragit till alla Alfta-Ösas stafettoppplaceringar.

Sara Eskilsson, gör sin sjunde säsong i Alfta-Ösa. En gedigen stafettlöpare som aldrig gör ett dåligt lopp. Även Sara har bidragit till i stort alla klubbens topplaceringar i stafetter.

Irina Nyberg. Född i Ryssland men boende i Stockholm sedan många år och springer ofta i det ryska landslaget. Irina har bland annat en tiomilaseger i sin meritlista och är även hon en pålitlig stafettlöpare.

UK har precis kommit fram till följande laguttagning och man kan förstå när man läser tjejernas meriter att det har varit en mycket svår uppgift. Sträcka 1 Irina Nyberg, sträcka 2 Josefine Heikka, sträcka 3 Jana Knapova, sträcka 4 Natalia Gemperle och reserv Sara Eskilsson.

Starten går på lördag 12.45 svensk tid och många av Alfta-Ösas medlemmar kommer att samlas i klubbstugan för att heja på och följa stafetten från hemmaplan.

Thomas Ericson/Läsartext

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy