Annons

Annons

Vi livesänder när stjärnorna gör upp – följ OS-hoppen här: "Otroligt stort"

Till helgen är det dags för några av de bästa skidskyttarna att göra upp på rullskidor i Sollefteå. Nu står det klart att den fullmatade rullskidskyttefesten livesänds av Hela Hälsingland. – De svenska skidskyttestjärnorna engagerar verkligen svenska folket, säger Mattias Wallström, livesportansvarig inom Bonnier News.

Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg är två av stjärnorna som jagar SM-medaljer i Sollefteå till helgen – en tävling som sänds live på helahälsingland.se

Bild: Lars Dafgård

Annons

Till helgen är det dags för rullskidskytte-SM på Hallstaberget i Sollefteå. En tävling Sporten kommer att bevaka på nära håll. Och den som inte kan se dramatiken på plats har möjlighet att uppleva den genom livesändningen på helahalsingland.se. Detta är en del av en större satsning av livesänd skidskytte under säsongen, som alltså börjar med rullskidskytte-SM i Sollefteå.

De svenska världsstjärnorna är på plats i form av bland andra Hanna Öberg, Stina Nilsson, Martin Pounsiluoma och Sebastian Samuelsson.

Sedan tidigare har Sollefteåklubbens I21-ordförandee Hans Nauclér sagt att han hoppas på en tv-sändningen av tävlingen, och så blir det.

– Självklart är vi glada över att vi fått det här uppdraget att arrangera SM. Det är ett kvitto på att förbundet har ett gott öga till oss som arrangörer, sa klubbens ordförande, Hans Nauclér i en tidigare intervju.

Annons

Hanna Öberg är en av guldfavoriterna under skidskytte-SM i Sollefteå.

Bild: Lars Dafgård

Annons

Till vintern väntar OS i Peking, med anledning av detta ses skidskytte-SM på rullskidor som ett avstamp med OS i sikte. Resultaten från tävlingarna i Sollefteå kommer att ha betydelse när landslagsledningen senare under säsongen tar ut lagen till världscupen och Ibu-cupen.

– De svenska skidskyttestjärnorna engagerar verkligen svenska folket och intresset att både läsa om dem och se dem är otroligt stort. Därför känns det superhäftigt att vi kan sända tävlingen här, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News Local där Hela Hälsingland ingår

Sändningstiderna i Sollefteå:

Annons

Fredag - sändningsstart 15.15 

Rullskidor, ej skidskytte. Två tävlingsklasser, herrar och damer senior. Avslutas omkring 17.00 med segerintervjuer.

Lördag - sändningsstart 08.15 

Första start 08:30, därefter nya tävlingsklasser kontinuerligt. Starttider för hela dagen: 08:30, 09:30, 10:40, 12:00, 13:30 & 15:00. Efter varje tävlingsklass genomförs segerintervjuer.

Söndag – sändningsstart 08.15

Första start 08:30 därefter nya tävlingsklasser med jämna mellanrum. Starttider för hela dagen: 08:30, 09:50, 11:30, 13:10 & 14:55. Efter varje tävlingsklass är klar genomförs segerintervjuer.

SM i rullskidskytte sänds live här, fredag – söndag.

Annons

Så gör du för att se livesändningarna:

Som prenumerant hos oss behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Sändningarna ingår i din prenumeration!

Genom att logga in på helahalsingland.se får du tillgång till alla våra sändningar och plusmärkta artiklar på våra sajter.

Vill du bli prenumerant hos Hela Hälsingland, blir du det här.

Annons

OS-hoppet Hanna Öberg tävlar på SM i Sollefteå under helgen – en tävling som sänds live.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy