Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Dagens mopedungdom är lika som förr

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten tycker att dagens mopedungdomar är lika som förr.

Bild: Joakim Carlsson, Arkivbild

Annons

Det klagas på dagens mopedungdomar. Men när ska ögonen öppnas för att allt är som förr?

Jag är 66 år och inser med ett snett leende att dagens mopedungdom ändå är lika som när jag var ung. Vi drog omkring i stora gäng och vi var oftast två på varje moped. Som dånande for fram i betydligt högre hastighet än vad mopeden var avsedd för och ibland på bakhjulet eller stående på tanken medans kompisen höll i styret.

En kille hade en ombyggd packmoped med en motorcykelmotor som reste sig på bakhjulet när han gjorde en rivstart. En annan kunde sitta och rulla en cigarett med bägge benen på samma sida om tanken med tobakspaketet mellan sina knän i 70 kilometer i timmen.

Det låter verkligen som det vilda laglösa gänget. Men då jag kände de flesta i mitt gäng så kan jag försäkra er om att det blev folk av oss också och verkligt ansvarsfulla människor, någon av oss även med polis som yrkesval.

Annons

Skulle samhället nu också kunna fånga in intresset hos dessa ungdomar och skapa en träffpunkt där de skulle få förståelse för sina intressen.

Annons

Nej, öppna ögonen och inse att dessa unga är bra lika oss själva i den åldern, med samma oro och liknande frågor om framtiden i en viktig brytningsålder.

Så oro er inte föräldrar, för vi är bra många med rullatorer som förr höll i handtagen på en trimmad moped. Men som med tiden nu har förträngt detta minne när vi klagar på "dagens vilda och farliga ungdomar utom föräldrars kontroll".

Leve den fria ungdomens kraft hos dem som nu i våra spår ska bryta nya vägar in i en framtid som vi inte kan se idag men som finns där, tro mig.

Gubbe utan hatt.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy