Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: Mötesplats Långhed!

Att mötas är viktigt och kan viktiga möten ske i Långhed så är vi positiva.

Detta är en läsartext.

Hela gänget iklädda förkläden och hucklen radade upp sig tillsammans med bakledarna på stora trappan. Foto: Margareta Englund

Annons

Tidigt i våras kontaktades Långheds bygdeförening av Helena Ehrstrand från föreningen Viksjöforsbaletten och frågan var om vi kunde ta emot ett stort gäng ungdomar från olika länder i Europa? Svaret lät inte vänta på sig – klart vi bygger något bra.

Under torsdagen kom så bussen med ungdomar från Spanien, Polen, Cypern och Sverige. I Långhed pratade vi om bonden, odling, säd, mala, göra deg och sedan bakade alla såklart. Det bakades så det stod härliga till och humöret var verkligen på topp.

Härliga möten i Långhed denna vackra sommardag. Foto: Margareta Englund

Annons

Annons

Brödet smakade gott och passade bra till soppan som blev lunchen. Soppa står ju på menyn i Långhed varje vardag.

Solen inspirerande till dans så rätt var det var så dansades det baskisk folkdans som fortsatte i svensk schottis.

Glädjen tog uttryck i dans och publiken som var på lunch i Långhed jublade. Foto Margareta Englund

Detta var ett inslag i ungdomarnas dag där även biosfärområdet Voxnadalen fanns med i programmet. Ungdomarna åkte sen vidare till Voxna och Voxnan efter att ha bakat och fröjdat i Långhed.

Dagen bjöd på underbara möte mellan människor från vår gemensamma jord. Betydelsefulla möten. Långhed vill bjuda på många möten mellan människor.

Projektet i Viksjöfors heter Dance more! Finansiering Erasmus+ via MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Annons

Margareta Englund

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy