Annons

Annons

Läsartext
Läsartext: Alfta-Ösa tog ungdomssegrar i distriktsmatchen

I tisdags arrangerade distriktsmatchen i orientering för ungdomar och Alfta-Ösa nådde fina framgångar med två segrar genom Oline Hansson och Jakob Lind.

Detta är en läsartext.

Oline Hansson och Jakob Lind.

Bild: Läsarbild

Annons

Distriktsmatchen för ungdomar avgörs varje år mellan Hälsingland, Gästrikland, Uppland, Dalarna och Västmanland. I år var det Hälsinglands och Alfta-Ösas tur att arrangera.

På förmiddagen var det medeldistans på en nyritad karta i skogen runt Erks-Janskaklitten vid Älvkarhed och Alftaungdomarna visade verkligen att de behärskade den utmanande orienteringsterrängen trots att det varit minst sagt tunnsått med tävlingar på grund av pandemin.

Jakob Lind har nyligen börjat orientera och slog helt överraskande till direkt i tävlingsdebuten med en solklar seger i H14 på den svåra banan. Oline Hansson är lite mer rutinerad och höll ihop det och tog hem en överlägsen seger i D15. Alfta-Ösa fick dessutom ytterligare en pallplats genom Hanna Rydesäter i D13.

På eftermiddagen bjöds det på en klurig sprint i centrala Alfta med mål i Forsparken, tyvärr utan pallplatser för Alfta-Ösa.

Annons

För arrangörsklubben blev det en nödvändig uppfräschning av arrangörskunskaperna då Ösaträffen har behövt ställas in de två senaste åren på grund av pandemin.

Annons

Läsartext/Thomas Ericson

Hela hälsingetruppen.

Bild: Läsarbild

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy