Annons

Annons

Minnesord, Karl-Erik Permårs: Tog hand om och utvecklade fädernegården

När högsommaren var som vackrast somnade Karl-Erik Permårs in efter en längre tids sjukdom in i sitt hem i en ålder av 72 år.

Han var född på gården Permårs i Skridsvik som Karl-Erik Karlsson. Här växte han upp och deltog i gårdens skötsel.

Karl-Erik var idrottsintresserad och spelade fotboll i Skästra bollklubb. Idrottsintresset höll i sig hela livet och han var en flitig läsare av sportnyheterna och han följde också olika sportevenemang på tv. Militärtjänsten gjorde han som fältjägare och deltog i en tuff fjällmarsch. Efter ”lumpen” utbildade han sig till snickare och arbetade som sådan i flera år.

När föräldrarna kände för att trappa ner övertog han fädernegården och skötte jord och skog. Efter några år utvecklade han gården och byggde en stor djurhall för hundratalet frigående oxar.

Efter en olycka när han blev stångad av en oxe skadade han axlarna och tvingades lägga av med jordbruket och arrendera ut marken. Intresset för odling höll i sig och han tyckte om att odla i både rabatter och växthus.

Annons

Du saknas oss, storasyster Anna!

Anna Kareliusson

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy