AnnonsBilbolaget Hälsingland

Hudikkalaset slår upp portarna igen - Kalasbilarna rullar i stan och artisterna står redo "tre till fyra artister per kväll"

Har du säkrat din biljett? En sommar utan festival är ingen riktig sommar och i år är det åter dags för Hudikkalaset. Erik Ohlsson är vd för Jubel, en artistbyrå som under pandemin helt fick ställa om verksamheten till digitala events men som i sommar arrangerar livefestival igen. – Vi tvångslärde oss digitala event och arrangerade Sveriges första digitala festival.

Jubel grundades 2016 av Erik Ohlsson och hade precis börjat växa när pandemin slog till.

– Vi var tvungna att akut hitta nya vägar. Vi samlades runt en griffeltavla och spånade nya idéer. Vi såg en hel del livestreams på sociala medier och funderade på om det kunde vara något.

För att stödja artister och ge fansen livemusik skapade Jubel Sveriges första digitala festival, Låt Live Leva och det gick fort. På knappt en vecka i april förra året gick Jubel från tanke till handling och knappt två timmar före konsert bokades de sista artisterna. Festivalen sändes via livestream på bland annat Youtube och över 50 000 besökte den digitala festivalen.

– Tanken då var att göra det som en engångsgrej, för att samla in pengar till artister. Men efteråt förstod vi att det här är en värld vi faktiskt missat, den digitala världen och var kan vi ta vägen med det?

Rent ekonomiskt var den digitala festivalen ingen succé för Jubel och där och då var förhoppningen att pandemin skulle vara över snabbt. Så här ett drygt år senare har Jubel genomfört över 100 digitala events och 250 digitala konserter som erfarenhet, bland annat.

– I dag är att producera digitala event vår kärnaffär. Vi tvingades permittera våra anställda men från september förra året kunde vi börja plocka tillbaka anställda och nu rekryterar vi tre nya tjänster.

Erik Ohlsson har lärt sig massor under pandemin och svarar snabbt på frågan vad som var räddningen för Jubel.

– Vi agerade snabbt. Att vi genomförde Låt Live Leva gav oss kunskap och ett försprång som sedan gav ringar på vattnet.

Det känns bra att kunna köra på el i stan samtidigt som bilen är stor och trygg för resorna till Hälsingland

I sommar är det äntligen dags för livekonserter igen. Erik Ohlsson, själv från Njutånger i Hälsingland startade Hudikkalaset 2010 och i år blir det festival.

– Sex dagar, med plats för 800 personer, sittande publik och tre till fyra artister per kväll.

Så såg det ut under Hudikkalaset 2019. Foto: Noah Agemo

Hudikkalaset och Jubel samarbetar sedan flera år med bland annat Bilbolaget och Erik Ohlsson ser det just som ett samarbete och inte ett sponsorskap. I dag bor Erik Ohlsson i Stockholm men med Hälsingland i hjärtat. Intresset för att Hälsingland ska vara en region många vill och kan leva och jobba i delar han med Bilbolaget.

– För oss är det mer att vi jobbar ihop, Bilbolaget är engagerade i det vi gör.

Erik Ohlsson ser fram emot en festivalsommar i Hälsingland och resorna sker i en Volvo V90 laddhybrid.

– Den är kanon. Komfortabel, rymlig och också rolig.

Köp din Volvo V90 laddhybrid hos Bilbolaget

I vardagslivet i en storstad är laddhybriden perfekt och mestadels kan Erik Ohlsson köra på el. Volvo V90 laddhybrid har drygt sex mils räckvidd enbart på el, perfekt för stadskörning.

– Det känns bra att kunna köra på el i stan samtidigt som bilen är stor och trygg för resorna till Hälsingland. Självklart är Volvos säkerhet viktig men det är också viktigt att bilen ser bra ut, och det tycker jag att V90 verkligen gör.

Bilintresset är dock inte lika stort som musikintresset och på frågan vad som är viktigt i en ny bil är svaret självklart.

– Bra ljud!

Skillnaden mellan elbil, laddhybrid och hybrid – läs mer här

Fakta Hudikkalaset

Arrangeras 26-31 juli i folkparken Köpmanberget, platsen där allting började 2010. 800 biljetter släpps per dag, sittande publik. Två artister per kväll men också roliga happenings och DJ före och efter artisterna. Några av årets artister: Daniel Adams-Ray, TBA, Erik Lundin, Tomas Andersson Wij, Miss Li, Markus Krunegård och Engmans Kapell.

Bilbolaget bjuder alla läsare på 10% rabatt på entrébiljetterna till kalaset. Koden för fysiska biljetter är: BILBOLAGETKALAS och gäller på alla biljetter på tickster – alla dagar.

Du får även 20% rabatt till livestreams från kalaset, använd koden: bilbolaget20

Sommarens kalasbilar

Har du sett sommarens kalasbilar än? Varje sommar förvandlas några Volvomodeller till härliga kalasbilar prydda med Hudikkalas-dekor som ett resultat av Bilbolaget och Jubels samarbete. I år är det både en Volvo V90 och en S60 som fått äran att bli kalasbilar. Den stora kombin Volvo V90 är perfekt att använda på Hudikkalaset eftersom dess stora bagageutrymme har plats för högtalare, mikrofon, lampor och mycket annat som kan behöva köras till parken. Sedanen S60 å sin sida andas lyx, sportighet och komfort och är därför perfekt för att exempelvis köra artisterna i.

Snygga Volvo S60 förvandlas till kalasbil och förenar sin sportiga design med lyxig känsla, perfekt för att komma i rätt stämning inför konsert och flera av årets artister kommer att få njuta av en lyxig tur i den.

Läs mer om Volvo S60 och vad Bilbolaget kan erbjuda

Köp och sälj din bil hos Bilbolaget

Bilbolaget finns i Bollnäs, Gävle, Hudiksvall, Ljusdal, Norrtälje, Sandviken, Sundsvall, Söderhamn, Timrå och Östhammar.

Vi säljer nya Volvo, Ford, Renault och Dacia samt transportbilar från Renault och Ford. Vi har också begagnade bilar av de flesta märken.

Vill du sälja din bil hjälper vi dig med det också. Självklart tar vi även hand om servicen på din bil.

Välkommen till oss!

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Bilbolaget och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Helahälsinglands redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy