AnnonsBilmetro i Hudiksvall

Därför ska du byta till elbil – Bilmetro i Hudiksvall hjälper dig hela vägen: "Smart att köpa en elbil"

Det finns många fördelar med elbilar, men det är fortfarande många som är skeptiska. Mats Carlsson, säljare på Bilmetro Hudiksvall, menar att det inte behöver svårt. – Många tror att det är krångligt att köra elbil och att du måste planera din resa, men du får veta direkt i appen när och var du bör ladda bilen, säger han.

Mats Carlsson, säljare på Bilmetro Hudiksvall och Erik Fantenberg, försäljningschef.

Utvecklingen kring elbilar går snabbt och många som vittnar om en bekväm och framförallt tyst körupplevelse. Bilmetro Hudiksvall är en del av omställningen och idag har de ett brett utbud av elbilar, just nu saluför man sju elbilsmodeller från Volkswagen och Audi. Mats Carlsson, säljare, menar att det finns många fördelar med att välja elbil.

– Det är smart att köpa en elbil, dels för att det är bättre för miljön men också för att det är billigare att köra. En elbil kostar i snitt 1,20 kronor per mil i bränsle. Dessutom är det betydligt lägre skatt. Om vi pratar service så finns det ingen förbränningsmotor och därför blir det helt andra pengar att serva en elbil. Men främst bör man välja elbil av miljöskäl, säger han.

Se aktuella kampanjer hos Bilmetro i Hudiksvall just nu

Förra året fick Bilmetro Hudiksvall in Volkswagen ID3 och idag består deras kunder av både privatpersoner och företag. Privatleasing är det populäraste alternativet. Endast tio procent väljer att köpa en ny el-bil, något som är väntat.

Tror att elbilen kommer att dominera på marknaden om några år

– Vi är mitt uppe i en stor omställning. Vi vet inte hur andrahandsvärdet kommer att se ut om en två, tre år. Det gör att många istället väljer att privatleasa en elbil för en fast kostnad. Men jag tror att elbilen kommer att dominera på marknaden om några år, säger Erik Fantenberg, försäljningschef på Bilmetro Hudiksvall.

Erik Fantenberg, försäljningschef på Bilmetro Hudiksvall.

Bilmetro i Hudiksvall kan erbjuda kunden en helhetslösning med laddbox till hemmet med installation, samt hjälpa kunderna med att söka grön teknik-bidrag. 90 procent av all laddtid sker hemma. Men med fler publika laddstationer kan även boende i hyresrätter eller bostadsrätter ställa sig där en längre tid.

Att underlätta för kunden har varit a och o för Bilmetro. Det ska vara så enkelt som möjligt för att fler ska välja just elbil.

– Kunden ska ha bara ha en app att tanka el, det måste vara målsättningen för det kan bli dyrt annars om du har otur. Vissa appar kräver roaming-avgifter och vips så kostar elen 26 kr kilowatten, mot 5-6 kr i vanliga fall. Är du på fel station med fel kort kan det bli dyrt. Genom vår Bilmetro-laddkund lösning slipper du roamingavgift och månadskostnaden. När det gäller publika laddstationer finns det just nu i Hudiksvall.

Mats Carlsson, säljare på Bilmetro Hudiksvall.

Vi är glada över att vi nu också kan erbjuda företagare att koppla upp sig med lösningen och tanka på de publika nätverken eller hos oss, för samma system och samma pengar.

Läs mer om Bilmetros laddboxar för hemmaladdning och publika laddstationer

– Just nu har vi fyra laddplatser i Hudiksvall, Gävle, Borlänge och Mora. Under 2021 kommer vi att utöka antalet – och vi räknar med att ha cirka 14 laddplatser på åtta orter innan året är slut, säger Erik Fantenberg.

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Bilmetro Hudiksvall och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Helahälsinglands redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy