AnnonsBilmetro i Hudiksvall

Så förbereder du bilen inför sommarens bilsemester – Bilmetro i Hudiksvall tipsar: Det ska du alltid ha i bilen

Många laddar inför ännu en hemester. Om du planerar att bila runt i vårt avlånga land finns det en hel del saker att tänka på. – Du vill inte bli stående med punktering mitt ute i vildmarken, säger Anders Söderlund, servicerådgivare och transportbilstekniker på Bilmetro i Hudiksvall.

Anders Söderlund och Kristoffer Danell ger tips och råd inför sommarens bilsemester.

Anders Söderlund har arbetat på Bilmetro Hudiksvall i över 20 år, främst som transportbilstekniker. Han har med andra ord en hel del tips och råd inför sommarens hemester.

– Det är viktigt att regelbundet underhålla sin bil enligt serviceplan. Är din bil åtta år eller äldre erbjuder vi basservice. Det är en otroligt prisvärd tjänst och du får mycket för pengarna, säger han.

Boka din basservice online hos Bilmetro i Hudiksvall

Anders Söderlund berättar att de bland annat kontrollerar batteri, tändsystem, drivaxelmask, bromsbelägg och skivor samt skick på däck och mönsterdjup. De byter även oljefilter och olja samt utför en avläsning av felminne. Bilmetro i Hudiksvall jobbar med VW personbilar, VW transportbilar, Audi och Skoda.

Anders Söderlund jobbar som transportbilstekniker på Bilmetro i Hudiksvall.

– När du genomfört en basservice hos oss ingår dessutom en 12 månaders garanti på utfört arbete och 24 månaders garanti på reservdelar, ej slitagedelar, samt vägassistans i ett år, dygnet runt – i hela Sverige, säger Anders Söderlund.

Ha alltid en flaska motorolja och vatten i bilen. Kolla däcktryck och mönsterdjup på sommarhjulen, men även att det finns luft i reservhjulet.

Kristoffer Danell arbetar som teamledare på Bilmetro Hudiksvall.

– Det går att boka in allt från service och felsökningar till vindrutebyten dygnet runt via vår webb, säger han och berättar att när man gör en originalservice hos dem ingår det en mobilitetsgaranti där du får hjälp vid ett driftstopp med till exempel punktering, hyrbil och bärgning.

Kristoffer Danell jobbar som teamledare på Bilmetro i Hudiksvall.

Anders Söderlund har varit med om en spännande utveckling i branschen under sina 20 år på Bilmetro, men han har även samlat på sig värdefull kunskap ute på vägarna tillsammans med sin familj. Förutom att boka in basservice en gång om året finns det några saker som du själv kan göra för att skapa en bra hemester på hjul.

Kontakta Bilmetro Hudiksvall och boka tid för service

– Ha alltid en flaska motorolja och vatten i bilen. Kolla däcktryck och mönsterdjup på sommarhjulen, men även att det finns luft i reservhjulet. Om du inte har ett reservhjul, ska det finnas punkteringsväska tillsammans med en kompressor. Det är inte kul att få punktering mitt ute i ingenstans, säger han.

Gå igenom all belysning och se till att luftkonditioneringen fungerar. Glöm inte att titta till ladduttagen.

– Du vill inte åka på bilsemester utan underhållning till de små i familjen. Det kan bli en mycket lång resa, säger han och skrattar.

Basservice hos Bilmetro för bilar som är åtta år eller äldre

1. Kontroll av batteri

2. Kontroll av tändsystem

3. Kontroll av drivaxeldamask

4. Kontroll av bromsbelägg och skivor

5. Kontroll av skick på däck och mönsterdjup

6. Kontroll av läckage vid motor, växellåda och kylare

7. Kontroll av avgassystem

8. Kontroll av belysning, bromsljus och körriktningsvisare

9. Kontroll av bromsrör och bromsledningar

10. Släckning av serviceindikator (vid behov)

11. Avläsning av felminne

12. Byte av oljefilter

13. Byte av olja

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Bilmetro Hudiksvall och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Helahälsinglands redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy