Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Friidrott

Läsartext
LÄSARTEXT: Lyckad helg för Bollnäs friidrott

Äntligen är sommarens tävlingssäsong igång för Bollnäs duktiga friidrottare.

Detta är en läsartext.

Edvin Källers rekordhopp i längd, 5.23.

Annons

I lördagens tävling, Niklas minne i Söderhamn, lyckades våra tävlande ta hem hela 21 medaljer till Bollnäs friidrott.

Johannes Persson och Sammy Mohammad tävlade för allra första gången och genomförde en trekamp bestående av 60 meter, längdhopp och bollkast.

Axel Svedberg lyckades hoppa över fyra meter (4.01) i längdhopp för första gången och sprang 60 meter på nya personbästa-tiden 9.17, vilket räckte till en bronsplats.

Johannes Persson och Sammy Mohammad tävlade i friidrott för första gången i helgen.

Sigrid Wallin och Anna-Maria Käller sprang även de 60 meter på tiden 9.17, personbästa för båda, där målfoto fick användas för att kunna skilja dem åt. Det blev Sigrid som drog det längsta strået och knep guldmedaljen denna gång. Sigrid satte även nytt personbästa i höjd (1.35) och tangerade sitt rekord i längd (4.09) vilket räckte till en fin silverplats. För Anna-Maria blev det även personbästa i längd (3.91) och höjd (1.25).

Annons

Annons

Cornelia Norell i starten på 100 meter.

I de lite äldre klasserna blev det fina resultat för många av våra deltagare.

Vilma Blomberg satte personbästa i spjut (22.91) vilket räckte till en bronsplats och hon fixade även personbästa i längd (4.29).

Ida Edling knep guldet i kula på hela 11.42 vilket var personbästa och i bara farten blev det också en silverplats i spjut och nytt personbästa även där (31.40).

Freja Sköld hoppade till sig ett silver i längd (4.55) och knep två fjärdeplatser och nya personbästan i 80 meter (11.39) och tresteg (10.01)

För Edvin Käller blev det storslam med hela fyra guldmedaljer och personliga rekord. 80 meter (10.13) 800 meter (2.35,26) längd (5.23) och kula (10.93).

Nellie Tällberg sprang 80 meter häck på nya personbästa-tiden 13.26 vilket räckte till en silverplats och Alma Hansson hoppade hela 10.68 (personbästa) i tresteg vilket också räckte till ett silver.

Silver blev det även för Cornelia Norell på 100m på nya personbästa-tiden 13.23.

Mille Edwardsson tog guld i slägga och Teodor Lundvall tog silver i spjut.

Far och dotter Hammargren (Lars och Linnea) tog silver i slägga, Lars knep även guld i klassen M60.

Carina Lindblom kastade till sig guldet i slägga K35 och Lina Hedlund sprang 100 m på nya personbästa-tiden 15.54.

Fantastiskt bra jobbat av alla deltagare, även de som inte satte personbästa eller tog någon medalj denna gång.

Vi är verkligen stolta över att ha så många duktiga aktiva och fina förebilder för våra nya medlemmar och blivande stjärnor.

Malou Sköld, Bollnäs

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy