Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Golf

Läsartext
LÄSARTEXT: Linda gjorde två hole-in-one på 30 minuter

Linda Blom, 45 år, golfspelare från Ljusdal med HCP 3,0 gjorde det som alla golfare drömmer om, men få förunnats att ha gjort – en sk. HIO, hole in one, slå bollen i hål på ett slag.

Detta är en läsartext.

Linda Blom – glad golfare!

Bild: Privat

Annons

Måndag den 14 juni gjorde Linda detta inte bara en, utan två gånger under samma runda och inom 30 minuter. Att detta händer är mycket ovanligt i golfvärlden.

Det var på hål 9 som hon slog sin pitch så bra att den rullade snällt i hål till jubel. Sedan följde fika i restaurangen innan hål 10 påbörjades. Hål 11 är ett korthål där hon tog upp sin järn 6 och – slog bollen i hål! Ännu mer jubel.

Annons

Linda, till vardags idrottslärare i Ljusdal, var smått chockad efter rundan: ”Helt sjukt”. Detta var Lindas andra och tredje HIO på Ljusdals GK. Den 1 juli i fjol var det på hål 2, så det är bara hål 15 som fattas till hennes ”fyrtal”.

Annons

För övrigt har det gjorts hela åtta stycken HIO hittills i år på Ljusdals GK. Detta är rekord. I fjol gjordes det 7 stycken totalt under hela året, och nu har det efter drygt en månads spel överträffats. Snittet på Ljusdals golfbana när det gäller HIO sedan starten 1973 till 2020 ligger på 2 HIO per år.

Thomas Lindberg

Läs också: Linda Blom i intervju med helahälsingland: "Det är galet"

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy