Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Orientering

Insändare
INSÄNDARE: Män och kvinnor uppskattas olika inom sporten

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Alexandersson och Lysell.

Annons

I tidningen den 17 maj skrevs en artikel om orientering. Jerker Lysell vann inte men blev bäst i Sverige. Han belönas med inte bara en bild, utan två i större format. Tove Alexandersson vann 2 guld och visas i mindre format en gång. Har vi inte kommit längre?

Ulla Ek

Svar direkt: Hej Ulla, och tack för din insändare som sätter fokus på en väldigt viktig fråga. Det är sant som du skriver att mäns idrottande genom tiderna fått större utrymme på sportsidorna. Det här är något vi jobbar med dagligen för att utjämna. Dock är det inte enkelt då många elitlag i Hälsingland finns på herrsidan vilket ger slagsida på bevakningen. Men vi försöker verkligen att lyfta fram så många kvinnor vi bara kan, senaste exemplet var golfspelaren Eva-Lena Flygerfeldt som var med på sporten i fredags.

Annons

Annons

Det exempel du aktualiserar har dock med andra saker att göra. Jerker Lysell är från Bollnäs och en av Hälsinglands främsta orienterare, medan Tove Alexandersson tävlar för dalaklubben Stora Tuna OK, därav nyhetsprioriteringen. Dock har hon viss hälsingeanknytning då hon tävlar för Alfta-Ösa OK i skidorientering.

Christian Höijer, chefredaktör Ljusdals-Posten

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy