Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Läsartext
LÄSARTEXT: Lite extra allt i Långhed

Under vecka 18 så var det lite över det vanliga i Långhed, det var en vecka full av bak och mat hela veckan lång.

Detta är en läsartext.

En stolt kock, Stefan Ekengren, visar upp sitt bak resultat med stor lycka och stolthet. Långhed fixade en bra kurs. Foto:Margareta Englund

Annons

Det hör till ovanligheterna att det är lunchservering på bygdegården i Långhed men då restaurangskolan i Bollnäs och dess vuxenutbildning förlade utbildning till just Långhed så skapades möjligheten. Eleverna fick träna skarpt läge med matlagning och servering men även bakning då tunnbröd så klart var på veckans tema.

På fredagskvällen tillagades en tunnbrödsmiddag av några av eleverna och två lärare men även av Ella Nilsson, en av Sveriges första tv-kockar, kokboksförfattare och till lika styrelsemedlem av Tunnbrödsakademin. Gästspelande kock för kvällen var Stefan Ekengren, köksmästare på Restaurang Hantverket i Stockholm, kokboksförfattare och en kock som nu förtiden ofta syns i tv:n. Stefan gästade Långhed för att nyttja sitt pris som till delats honom av Tunnbrödsakademin – en tunnbrödsbakningskurs! Stefan trivdes med att kavla, elda och grädda och avrundade kvällen med att servera en fantastisk fem-rätters meny.

Annons

Annons

Stefan Ekengren gick runt och presenterade maten och många passade på att fota både mat och Stefan. Foto: Margareta Englund

På lördagen var det Tunnbrödsmarsch i Långhed och många passade på att se solen och vandra runt i kulturbygden. Tunnbrödsakademin bjöd på provsmakning av tunnbrödschips med topping och inspiration.

Ella Nilsson och Jesper Långström från Tunnbrödsakademin trivdes i Långhed och träffade många tunnbrödsvänner. Foto: Margareta Englund

Med på lördagens Tunnbrödsmarsch var även Världens bak och mat med Ammar och Asmaa som bakade härligt bröd i uteugnen. Matvärden var med och sökte svar på vad Hälsingland smakar. Reko-ringen berättade om hur de jobbar och biosfär Voxnadalen berättade om vad ett modellområde inom hållbar utveckling är.

Vilken lycka att lördagen blev med sol så vi kunde klara av det vi planerat utomhus i dessa svåra tider. Sommaren är i antågande och vi hoppas alla på lite värme också.

Margareta Englund, Alfta

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy