Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Insändare
INSÄNDARE: Är strömming partipolitik?

Är strömming partipolitik? undrar signaturen Ljuset kommer från Ljusne.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Izabelle Nordfjell

Annons

Strömmingen är hårt åtgången av industrifisket. Fångsten blir fiskmjöl till mink, lax med mera. Eftersom strömmingen är en bas för många arter så drabbas även dessa. Vi vet att arter som gädda och abborre minskat drastiskt i flera kustområden.

Vi vet att fiskbestånd kan kollapsa efter att de utsatts för överfiskning, som Newfoundland, där torsken aldrig återkom.

Annons

De signaler vi fått sedan fler år är helt tydliga och myndigheterna borde agera. Tyvärr så sover havs- och vattenmyndigheten vidare och att vänta in att EU agerar känns inte särskilt tryggt.

Annons

Tror att de flesta i Sverige och kanske också Finland tycker att industrifisket ska avbrytas omgående. Det borde därför vara möjligt att samla ett brett stöd för att i driva fram ett stopp.

En ledare i Kuriren belyste problemet med strömmingen på ett bra sätt för inte så länge sedan. Förvånar mig över att socialdemokrater gör ett eget inlägg i debatten i stället för att försöka samla regionen för ett gemensamt agerande.

Kan ni socialdemokrater tänka er att försöka se utanför partipolitiken?

Ljuset kommer från Ljusne

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy