Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sofiedal

Insändare
INSÄNDARE: Passar hemtjänsten tiden?

Signaturen Missnöjd brukare undrar varför hemtjänsten inte kommer när de ska och får svar direkt.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten vill bli meddelad när hemtjänsten är försenad.

Bild: Mikael Engström

Annons

Har hjälp med dusch .Jag har fått besked att få hjälp mellan kl 10:30-11:00. När jag ringer för att försäkra mig om att de kommer den tiden, så svarar de att kommer någon då.

Men det är sällan det stämmer, på grund av förseningar. Då tycker jag att de bör meddela att dom blir sena.

Missnöjd brukare

Verksamhetschefen svarar direkt:

Annons

Planering inom hemtjänsten bygger på cirka tider i överenskommelse med den enskilde. Cirka tider då det inte går att ha exakta tider på grund av att det bland annat kan uppstå förseningar då hemtjänsten förflyttar sig mellan kunder eller om det händer något oförutsett hos någon kund. Hemtjänsten ska meddela kunden när längre försening uppstår, kan vara ca 20-30 min beroende på hemtjänstinsats.

Annons

Vi ber om ursäkt då du inte blivit kontaktad när hemtjänsten är försenade. För den som önskar, skriver vi även in om den vill bli kontaktad vid kortare försening. Då din planerade cirka tid inte stämmer överens med den tid som duschen utförs, ber jag att du vänder dig till ditt hemtjänstområde för eventuell justering av cirka tid samt att det skrivs in att du alltid vill bli kontaktad då försening uppstår.

Rigmor Fahlberg

Verksamhetschef

Äldreomsorgen

Hudiksvalls kommun

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy