Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Vindkraft i Söderhamn

Insändare
Varför svarar fullmäktige inte på frågor om vindkraftverk i Söderhamns skärgård?

Lennart Taflin efterlyser ett svar från kommunfullmäktige om etablering av vindkraftverk i Söderhamns skärgård. Alliansens gruppledare svarar direkt.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild, Hanna Persson

Annons

Onsdagen den 24 februari publicerade Hela Hälsingland ett öppet brev till kommunfullmäktige i Söderhamn, med 12 frågor, avseende den nu aktuella etableringen av vindkraftverk i Söderhamns skärgård. Brevet sändes också till Söderhamns kommun samma datum. Dels för att säkerställa, att det kom fram till berörda politiker och dels för att det formellt ska vara en till kommunen ställd och inkommen handling. Nu har det gått två veckor och jag har fortfarande inte fått något svar.

Jag har full förståelse för, att frågorna inte är enkla att besvara, men eftersom kommunfullmäktige i Söderhamns kommun redan har ställt sig positiv till en etablering av det nu aktuella vindkraftsprojektet, bör man rimligtvis ha kartlagt alla konsekvenser och risker innan beslutet fattades. Framförallt med tanke på, att mina frågeställningar är självklarheter inför ett ställningstagande om etablering av vindkraftverk. Därigenom borde det inte ta så lång tid att besvara mina frågor. Eller är det så illa ställt, att kommunfullmäktige i Söderhamn fattar viktiga beslut utan att göra en analys och konsekvensbeskrivning? I det här fallet ett beslut, som kan förstöra Söderhamns skärgård under överskådlig tid eller, om det vill sig illa, för all framtid.

Annons

Annons

Lennart Taflin, fastighetsägare i skärgården

SVAR DIREKT:

Tack för dina frågor – som du ställt till kommunfullmäktige i Söderhamn. 

Detta är frågor som berör och intresserar många och som många vill ha svar på; hur det påverkar oss personligen och hur det påverkar samhället i både stort och smått. 

Alliansen i Söderhamn har i skrivande stund inte tagit gemensam ställning då det pågår arbeten i respektive parti både kring vindkraft, framtida energiförsörjning och hur vi ställer oss till dessa frågor. Vi kommer naturligtvis att komma med svar på dessa frågor du ställer längre fram. 

En grundinställning för oss alla är att vare sig man är för eller emot havs- eller landbaserad vindkraft så vill vi ha så mycket fakta som möjligt innan det slutgiltiga ställningstagande görs. Energin som våra kombinerade kraftkällor levererar till vårt land behöver räcka till, och omställningsarbetet för ett hållbart Sverige i det lilla och Europa i det större perspektivet är viktigt. Där spelar även vår energipolitik en viktig roll. 

Vi tackar för frågorna och kommer längre fram att ge tydligare svar.

För Alliansen i Söderhamn:

Magnus Svensson, gruppledare Centerpartiet

Lars Stål, gruppledare för Moderaterna

Magnus Ludvigsson, gruppledare för Liberalerna

Anders Ramstrand, gruppledare för Kristdemokraterna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy