Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Frågor kring bandyhallen

Olle Sundström är fundersam kring bygget av bandyhall i Bollnäs.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bandyhallen i Bollnäs ska byggas på SJ-området.

Bild: Christian Massana

Annons

Flera frågor gör mig betänksam. I Ljusnans artikel om bandyhallen framgår att inget bygglov har inkommit. Kan man starta rivningar och sanering av området utan ett beslutat underlag om hallens storlek och utformning?

En hall med plats för 4 200 personer har nämnts från början. Nu framgår av artikeln att hallen skall rymma 3500 personer. 100 miljoner nämns som byggkostnad.

Annons

Som exempel kan nämnas att Gubbängens bandyhall i södra Stockholm har plats för 1 800 personer och enbart ståplatser. Byggkostnaden var beräknad till drygt 170 miljoner men slutade på 160 miljoner. Hur kan Bollnäs bandyhall med plats för 3 500 personer endast kosta 100 miljoner? Har inte Bollnäs kommun ett avtal att betala ett antal miljoner i 25 år? Långt över byggkostnad 100 miljoner. Flera osäkerhetsfaktorer som jag ser det.

Annons

Gubbängens bandyhall är nybyggd och uppfyller inte Svenska bandyförbundets krav på plats för 3 500 personer. AIK, Tellus Och Hammarby har Gubbängens hall som hemmaarena och har godkänd elitserielicens.

Olle Sundström

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy